Puan yok, gurur var! Aslan salladı ama yine yıkamadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Puan yok, gurur var! Aslan salladı ama yine yıkamadı

FUTBOL Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şampiyonlar Ligi grup maçında temsilcimizin Torreira ile bulduğu gol VAR’a takıldı. Sonrasında Kane’in sayısı VAR kararıyla bu defa geçerli sayıldı. İngiliz yıldız farkı ikiye çıkarırken Bakambu’nun golü Aslan’a yetmedi.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, İstanbul’da oyun olarak büyük üstünlük kurduğu ancak mağlup edemediği Bayern Münih’i deplasmanda da salladı ama yine yıkamadı. Gruptan çıkma yolunda büyük önem taşıyan maçın genelinde daha üstün oynayan temsilcimiz, karşılaşmanın son 10 dakikasında sezona fırtına gibi giren İngiliz golcü Harry Kane’i durduramayınca İstanbul’a puan alamadan döndü: 2-1. 

MUSLERA FAKTÖRÜ

Dengeli başlayan maçta ilk gol fırsatını Bayern Münih yakaladı. Sane’nin 13 ve 30’da Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda Uruguaylı kaleci gole izin vermedi. 42’de gol için tehlikeli gelen taraf bu defa Okan Buruk’un öğrencileri olurken, İcardi önünde bulduğu topu sakatlıktan dönen Neuer’e nişanladı ve ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan Bayern’de 53’te Kane’in şutu direkten dönünce derin bir nefes aldık.

TUCHEL'DEN HAMLE

Galatasaray 62’de İcardi’nin indirdiği top sonrasında Torreira ile golü bulsa da bu gol VAR’dan döndü. Tuchel’in Upamecano’yu çıkartıp, Goretzka’yı stopere çekmesi Bayern’in önde baskıdan ödün vermeyen temsilcimiz karşısında geriden daha rahat oyun kurmasını sağlarken, 80’de Kimmich’in kullandığı duran topta Kane kafasını çalıştırdı: 1-0. Çok geçmeden Kane bir daha sahne aldı: 2-1. Bakambu’nun 90+3’teki golü puan için yetmedi: 2-1.

Puan yok, gurur var! Aslan salladı ama yine yıkamadı

ASLAN'A BÜYÜK DESTEK

Galatasaray Almanya’daki maçta evinde gibiydi. Yaklaşık üç bin sarı kırmızılı taraftar maçtan saatler öncesinde, Münih’in Marienplatz meydanında toplandı ve Cimbom lehine tezahüratlar yaptı. Sonrasında toplu hâlde mücadelenin oynanacağı Allianz Arena’ya hareket eden sarı kırmızılı seyirciler tribünlerde de renkli görüntüler oluşturdu. Aslan’a maç boyunca tribünden destek yağdı.

OKAN BURUK: BİR PUAN ALSAYDIK AVANTAJ OLACAKTI

Maçı değerlendiren G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk mağlubiyete rağmen oyuncularının futboluyla gurur duyduğunu söylerken, “Çok iyi bir takıma karşı oynandık. Şampiyonlar Ligi’nin favorisi bir takım. Biz de neler yapabileceğimizi gösterdik. Bir puan alabilseydik büyük avantaj olacaktı. Şimdi M. United ve Kopenhag ile final maçları yapacağız. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Oyun olarak doğru yoldayız. Mağlubiyeti hakem kararlarına bağlamak istemiyorum” açıklaması yaptı.

Hoca ikinci yarıda Davies’in Barış’a yaptığı faule büyük tepki gösterince sarı kart gördü.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...