1 milyon kişinin maske cezası affediliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
1 milyon kişinin maske cezası affediliyor

Gündem Haberleri

Koronavirüs salgını döneminde 'maske takma zorunluluğu' ve 'sokağa çıkma yasağı' kapsamında 1 milyondan fazla kişiye yazılan cezalara af geliyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Torba teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başladı. Teklif ile sokağa çıkma yasağı ve maske kullanma mecburiyeti kapsamında 1 milyon 67 bin kişiye yazılan cezalar affediliyor. Teklifin yasalaşması hâlinde 2,7 milyar liranın tahsilinden vazgeçilmesi öngörülüyor.

Yasa ile ayrıca:  
● Çalışanların yemek ücretlerine getirilen vergi istisnası ile yıllık 15,9 milyar TL gelir vergisinden feragat ediliyor. 

● Yurt dışında çalışan inşaat işçilerinin ücretlerinin gelir vergisinden istisna edilmesi ile 20 bin işçiden 1,8 milyar TL gelir vergisi alımından vazgeçiliyor. 

● 27 milyar liralık öğrenim ve katkı kredisi terkin ediliyor. 

● Tıp ve Diş Hekimliği son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarında ödeme yapılmasına ilişkin düzenleme ile 19 bin 500 öğrenciye yıllık 1 milyar TL ödenmesi planlanıyor. 

Kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği ödemelerinde hatalı işlemlerden kaynaklanan 860 milyon TL fazla ödemelerin de alacağından vazgeçilmesi öngörülüyor.  

● Geçici süreyle elektrik ve doğalgaz giderleri karşılığı, çalışanlara yapılan ödemelerin gelir vergisinden istisna edilmesi düzenlemesi ile 1 milyon çalışana bu tutarda bir yardım yapılmasının altı aylık vergi maliyetinin 1,2 milyar TL’yi, sigorta prim matrahına dahil edilmemesinin maliyetinin ise 2,2 milyar TL’yi bulması bekleniyor. 

● 2 bin TL altındaki borçların alacağından vazgeçilmesi düzenlemesi ile 9 milyon icralık dosyanın kapanması ve 615 milyon TL alacaktan vazgeçilmesi öngörülüyor. Varlık yönetim şirketlerince takip edilen alacakların hazinece ödenmesi teklifi ile 892 bin 866 borçlunun dosyasının kapanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...