Dışişleri: ABD heyeti yarın Ankara'ya gelecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Dışişleri: ABD heyeti yarın Ankara'ya gelecek

GÜNDEM Haberleri  / AA/İHA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD askeri heyetinin yarın Ankara'ya geleceğini duyurdu. Aksoy ayrıca F-35 ile ilgili taahhütlerin 2026'ya ertelendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sözcü Aksoy:"Tutumumuz açık, müttefiklerimizin teröristlerle iş birliği yapmasını istemiyoruz. Beklentilerimizin karşılanmadığını anladığımız halde güvenli bölge konusunda gerekli adımları atacağız. 3 Ağustos'ta ABD'den askeri heyet gelecek. Yeni tekliflerin oyalamaya dönüşmesine izin veremeyeceğiz'' dedi.

ABD ASKERİ HEYETİNİN ANKARA ZİYARETİ

ABD askeri heyeti yarın Ankara'ya geliyor. ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. 3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek.

SUUDİ ARABİSTAN'DA TÜRK TIRLARININ BEKLETİLMESİ

İhracatçılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz. Bu uygulamanın sadece Türkiye'ye yönelik olmadığı ümidini taşıyoruz.

F-35 ile ilgili taahhütlerimizi 2026'ya erteledik.

Ayrıntılar geliyor...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...