Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Valilerin koordinasyonunda 81 ilde 'Covid-19 Tedbirleri Denetimi' yapılacak

Düzenleyen:
Valilerin koordinasyonunda 81 ilde 'Covid-19 Tedbirleri Denetimi' yapılacak

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde 22 Temmuz'da valilerin yönetimi ve koordinasyonunda "Covid- 19 Tedbirleri Denetimi" yapılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 81 ilin valiliklerine "Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderildiği belirtildi.

Sürdürülen "kontrollü sosyal hayat" döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla valiliklerin talimatlandırıldığına işaret edilen açıklamada, daha önce illere gönderilen ve her bir iş yeri ile faaliyet alanı için alınması gereken önlemlerin belirlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, park/piknik alanları gibi yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklarda, valilerin yönetim ve koordinasyonunda tüm illerde 22 Temmuz Çarşamba günü denetimler gerçekleştirileceği vurgulandı.

Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce başta şehir içi ya da şehirlerarası toplu ulaşım araçları başta olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu halka açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kuralların denetimine yönelik gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacağına işaret edildi.

Denetim ekiplerinde her bir iş kolu ya da mekanın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb) ile meslek odalarının temsilcilerinin de yer alacağına dikkati çekilen açıklamada, valilikler ve kaymakamlarca denetimlerle ilgili gerekli planlamaların yapılacağı kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...