Şentop: Enis Berberoğlu için AYM'nin verdiği karar bağlayıcı

Düzenleyen:
Şentop: Enis Berberoğlu için AYM'nin verdiği karar bağlayıcı

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: AYM'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararı bağlayıcıdır. İlgili mahkeme bu karara uymalıdır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararıyla ilgili "Anayasa Mahkemesi ihlal kararı verdi. Bu ihlal kararı da bağlayıcıdır. Kesin hükmü kaldırmaz. Karara muhatapları ve ilgili mahkemenin uyması gerekir. AYM'nin kararının yorumlanması, değerlendirilmesi, bozulması gibi bir müessese yok bizim hukuk sistemimizde" ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu ile ilgili “hak ihlali” kararı vermişti. Ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi buna uymayarak yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermişti. Buna yapılan itirazı İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Heyet, dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iadesine karar verdi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...