TCG Anadolu SİHA gemisine dönüştürülecek

Düzenleyen:
TCG Anadolu SİHA gemisine dönüştürülecek

GÜNDEM Haberleri

“Gemilere inecek İHA çalışmalarımız var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2’yi geliştiriyoruz. Böylece İHA’lar denizlerde de vurucu gücümüz olacak.”

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, farklı İHA’lar konusunda çalışmaların devam edildiğini belirterek “Mikro diyebileceğimiz İHA’lara ve daha büyük İHA’lara ihtiyacımız var. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

İHA ve SİHA’lar konusunda yol haritasını belirlediklerini kaydeden Demir “Şimdiki hedefimiz gemilere inecek İHA’ları geliştirmek... TCG Anadolu gemisini bir SİHA-İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2’yi geliştiriyoruz. Böylece İHA’lar denizlerde de vurucu gücümüz olacak. Denizaltı konusunda ise 3-4 firmamız çalışmaya devam ediyor. Altay tankı için de yerli motor çalışmalarımız var. En kısa sürede motorla ilgili sorunu çözmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLÎ UÇAKTA GECİKME YOK
Hisar-A ve Sungur’da bu yıl teslimatların başlayacağı müjdesini veren Başkan Demir, Millî Muharip Uçak Projesi’nde de gecikme olmadığını belirterek “Proje beklendiği hız ve takvimde gidiyor ama kolay bir proje değil. Dost ve müttefik ülkelerin projeye dahil olması konusunda çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

Uzay çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Demir “Bir uydu şirketi oluşturma yönünde faaliyet başlayacak. Uzay çalışmaları temelde sivil alanda önde gittiği için SSB burada ön cephede olmayacak ama şirketlerimiz devrede olacak” dedi.

GERİ ADIM ATMAYIZ
SSB Başkanı Demir ABD’nin S-400 gerilimiyle ilgili, tam bağımsız olma konusunda kararlı olduklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı: Yaptırımların çok büyük bir etkisini görmedik. Hakkımızı hukuki yönden arayacağız, süreci takip ediyoruz. Ortada bir haksızlık var, ABD bunu gidermeli. Yaptırım dilinin Türkiye’yi etkilemeyeceğini söyledik. Bunların bizi herhangi bir millî kararımızdan vazgeçireceğini düşünüyorlarsa yanlış yapıyorlar. Türkiye, F-35 savaş uçağı programındaki haklarını korumak amacıyla uluslararası hukuk şirketi Arnold&Porter ile anlaşma imzalamıştı. Bu meseleyi gündeme almamız ve çalışmamız yeni bir şey değil, bu sürecin peşinde olacağız. Biz illaki geri dönelim modunda değiliz, ortada bir haksızlık var, bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini söylüyoruz, bu sürecin sonucunu bekleyeceğiz.” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...