60 yıl sonra gelen adalet!

Düzenleyen:
60 yıl sonra gelen adalet!

GÜNDEM Haberleri

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in kurduğu hükûmette Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan merhum Arif Demirer’in 27 Mayıs 1960 askerî darbesinden sonra taşınmazına konan “mülkiyet hakkını kısıtlayan şerh” 60 yıl sonra kaldırıldı.

1995’te hayatını kaybeden ve Demokrat Parti Afyonkarahisar Milletvekilliği de yapan Demirer’in kentte bulunan bir taşınmazının tapu kaydına 1961’de darbe yönetimi tarafından gizli emirle “ihtiyati tedbir şerhi” konulduğu ortaya çıktı.

Şerh, Demirer’in taşınmazında hissesi bulunan bir kişi tarafından, satış suretiyle ortaklığın giderilmesi davası açmasıyla tespit edildi. Bu durumun ortaya çıkmasının
ardından Afyonkarahisar Barosu avukatlarından Ahmet Hikmet Kurtulmuş, önce Afyonkarahisar Valiliği daha sonra da İçişleri Bakanlığına dilekçe gönderdi. Dilekçeyi inceleyen İçişleri Bakanlığı, söz konusu şerhin kaldırılmasını uygun gördü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...