Kaçkar Dağları'na tırmanan Ukraynalı dağcılar kayalığa düştü

Düzenleyen:
Kaçkar Dağları'na tırmanan Ukraynalı dağcılar kayalığa düştü

GÜNDEM Haberleri

Rize'deki Kaçkar Dağları'na tırmanmak isteyen dağcıların macerası kötü bitti. İki dağcı, kayalıklara düşüp yaralandı. Zorlu hava şartları sebebiyle kurtarma ekipleri, dağcılara yaya olarak ulaşmaya çalışıyor.

Yurt dışından gelen 8 kişilik bir grup dağcı, sabah saatlerinde Çamlıhemşin ilçesinde Kavrun Yaylası yolu üzerinden Kaçkar Dağları’na tırmanmaya başladı. Saat 14.00 sularında Ukraynalı Maryna Shavkutina (35) ile Mykola Shynkevych (45) düşerek yaralandı. Gruptakiler, arkadaşları için yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olumsuz hava şartları sebebiyle helikopter desteği sağlanamayan bölgeye ekipler karadan ulaşmaya çalışıyor. Yoğun sis sebebiyle araçlarını da bırakmak zorunda kalan ekipler, 3.750 metre rakımdaki yere yürüyerek tırmanıyor. Ekiplerin, 3 saat sonra dağcılara ulaşması bekleniyor.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...