Sigara Bırakma hattı sayesinde destek alanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sigara Bırakma hattı sayesinde destek alanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığının ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı hattından geçen yıl destek alan bağımlıların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı.

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişi her gün sigara içiyor. her sene ortalama 100 bin kişi tütün kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. Sağlık Bakanlığı, bağımlılıktan kurtulmaları için ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve sigara bırakma poliklinikleri tütün ürünü kullananlara bırakmaları için destek sağlıyor.

Danışma hattını arayanlara , nikotin bağımlılık düzeyinin belirlenmesi amacıyla test uygulanıyor. Kişide tespit edilen bağımlılık düzeyine göre kişiye özel sigara bırakma planı yapılıyo ve bağımlılara sigara bırakma sürecinde rehberlik ediliyor. Ardından kişiye ortaya çıkabilecek nikotin yoksunluğu belirtileri ile baş etme yöntemleri anlatılıyor. Nikotin bağımlılık düzeyi yüksek çıkanlar sigara bırakma hattına yönlendiriliyor. 

Sigara Bırakma hattı sayesinde destek alanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktıSigara bırakma polikliniklerinde 2010'dan beri 3,2 milyondan fazla muayene yapıldı.

BIRAKMAK İSTEYENLERE 7/24 HİZMET VERİLİYOR

Sigara bırakma planı yapılan kişiler onay vererek danışma hattı görevlileri tarafından geri dönüş aramalarıyla bir yıl boyunca takip ediliyor ve sigara bırakma sürecini sürdürmeleri için destekleniyor.

Sisteme dahil olanlara periyotlar doğrultusunda bir yıl boyunca en az 7 defa geri dönüş yapılıyor. Kişilerin sigarayı bırakma sürecinde motivasyonunun artması için danışma hattı tarafndan tarafından destekleniyor. Ayrıca hat, sigarayı bırakmak isteyenlere 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

Sigara Bırakma hattı sayesinde destek alanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı

YÜZDE 40'I SİGARAYI BIRAKTI

Sigara Bırakma Danışma hattı tarafından geçen yıl 700 bin çağrıya yanıt verildi. Geçen yıl takibi yapılan kişilerin yaklaşık yüzde 40'ının danışma hattının verdiği destek ile sigarayı bıraktığı tespit edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...