Adliyede kadın hakime silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı
İstanbul'daki Kartal Adliyesi'nde savcının, kadın hakimi silahla vurması ile ilgili yeni görüntülere ilk kez TGRT Haber ulaştı. Görüntülerde vurulan hakimin, arkadaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığı, saldırgan savcının ise çok sayıda polis tarafından gözaltına alındığı görüldü.
İstanbul Kartal’daki Bölge Adliye Mahkemesi’nde kadın hakimi silahla yaralayan savcıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. TGRT Haber’in ulaştığı görüntülerde, adliye koridorlarında yaşanan kaos kameraya yansıdı.
ADLİYE KORİDORUNDA PANİK
Görüntülerde, silah seslerinin ardından adliye koridorlarında büyük bir panik yaşandığı dikkat çekti. Personel ve vatandaşlar hızla uzaklaşırken güvenlik görevlilerinin müdahalesi de kayıtlara yansıdı.
YARALI HAKİM GÜVENLİĞE ALINDI
Kamera görüntülerinde, silahlı saldırı sonrası yaralanan kadın hakimin, arkadaşları tarafından olay yerinden alınarak daha güvenli bir bölgeye götürüldüğü görüldü.
SAVCININ GÖZALTI ANI KAMERADA
Görüntülerde ayrıca silahlı saldırıyı gerçekleştiren savcının güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiği ve gözaltına alındığı anlar yer aldı.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Kadın hakimi silahla yaralayan savcı hakkında, 20 yıl 2 aydan 42 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Mahkeme heyeti duruşmanın 3 Nisan'da yapılmasını kararlaştırdı.
İDDİANAMEDEN DETAYLAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde görevli hakim A.K.'yı silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan savcı M.Ç.K. hakkında hazırlanan iddianamede, müşteki A.K. ve sanığın arasında 2023 yılının ortalarında başlayan duygusal yakınlığın zamanla ilerlediği ancak bir süre sonra ayrıldıkları kaydediliyor.
Kadın hakim Aslı Kahraman'ı vurmuştu! Kartal Adliyesi'ndeki savcı için 42 yıla kadar hapis cezası talebi
İddianamede, M.Ç.K.'nın müştekiyle ilişkisinin ve aralarında yaşananların duyulmasının mesleki kariyeriyle sosyal yaşamını ciddi ve olumsuz şekilde etkileyeceğini düşünmesi, anne ve babasıyla müştekinin aynı sitede oturmaları nedeniyle ailesinin yanına gittiği zamanlarda müştekinin veya oğlunun vereceği olumsuz tepkilere muhatap olma, bu durumu anne ve babasına izah edememe endişesini taşıması karşısında tek çıkar yolun müştekinin İstanbul'dan başka bir şehre tayin isteyip taşınması ve gitmesi olduğuna karar verdiği, onu dozu giderek artan bir şekilde buna zorlamaya başladığı aktarılıyor.
Sanığın zaman zaman müşteki A.K.'nın adliyedeki çalışma odasına giderek, çoğu zaman da telefonla aramak veya mesajlar atmak, silah fotoğraf ve görselleri göndermek suretiyle tehdit ettiği aktarılan iddianamede, sanığın iletişim araçlarını kullanarak temas kurmaya çalışmak suretiyle müştekinin üzerinde ciddi bir huzursuzluk oluşmasına ve güvenliğinden endişe duymasına neden olduğu belirtiliyor.
Caydırıcılığı önlemekte tedbirler yetersiz kalıyor: Silah alan kişi eğitilsin
İddianamede, M.Ç.K.'nın, müştekinin her türlü iletişim kanallarından kendisini engelleme çabasına rağmen gizli numaralardan aramalar yaparak ve banka dekontlarının işlem açıklamalarına yazdığı ifadelerle söz konusu tehditlerini devam ettirdiği anlatılıyor.
İddianamede, sanık M.Ç.K.'nın 13 Ocak'ta telefonlarına cevap alamayınca son bir defa uyarmak amacıyla müşteki A.K.'nın adliyedeki çalışma odasına gittiği, aralarındaki tartışmanın devamında müştekinin ısrarla dışarıya çıkmasını istemesine rağmen odayı terk etmediği ifade ediliyor.
Sanığın üzerinde taşıdığı tabancayı çıkartıp müştekinin yüzüne doğrulttuğu, akabinde tekrar yerine koyduğu kaydedilen iddianamede, odada tanık Yakup Karadağ'ın da bulunduğu anda, müştekinin ondan yardım istemesi üzerine silahını tekrar çıkartarak ateş ettiği belirtiliyor.
İddianamede, M.Ç.K.'nın hayati vücut bölgesinden müştekiyi yaraladığı, hemen ardından yine müştekiyi vurma kastıyla yaptığı ikinci atışın ise araya giren tanığın etkili müdahalesi sonucunda amacına ulaşamadığı aktarılıyor.
Sanık M.Ç.K.'nın "kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle iş yeri dokunulmazlığını ihlal", "silahla ve zincirleme şekilde tehdit", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" ve "ısrarlı takip" suçlarından, 20 yıl 2 aydan 42 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Hakim Aslı Kahraman'ın hayatını kurtarmıştı! Hükümlü çaycı o anları anlattı
NE OLMUŞTU?
Olay 13 Ocak’ta İstanbul Kartal Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi’nde meydana gelmişti. Cumhuriyet savcısı Muhammet Çağatay Kılıçaslan, hakim Aslı Kahraman’a odasında silahla ateş açarak yaralamıştı. Saldırı sonrası savcı gözaltına alınırken, olayın hemen ardından adliye binasında büyük panik yaşanmıştı. Yaralı hakim hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmıştı.
