'AK Parti'de takvim, MYK sonrası belli olacak'
Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, "MYK sonrası takvim belli olacak" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise seçim sonuçlarını devrim olarak niteledi.
Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, kongre tarihinin henüz belli olmadığını ifade ederek, bugünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonucunda genel bir takvim ortaya çıkabileceğini söyledi.
Alınan kararla partinin yoluna daha güçlü devam edeceğini belirten Atalay, şunları ifade etti:
"Şu an kongre tarihiyle ilgili bir karar yok, bu sürecin bundan sonrasıyla ilgili karar yok.Sanırıyorum bugünkü ilk toplantıda genel bir takvim ortaya çıkar.
MYK bugün toplanacak. AK Parti ortak akıl partisi olmuştur. Bizim platformlarımızda, karar mekanizmalarımızda herşey açık konuşulur.
Bugünkü çalışma ilk günümüz ama devam edecek elbet. Bugün genel bir başlama olacak. İstişareler devam edecek. Sonuçları sizlerle paylaşacağız."
Seçim sonuçlarının anketlere göre farklı gelmesini değerlendiren Atalay, "Sonuçlar, bizim beklenti bandımız içerisinde geldi. Tabii ki bu oranlarda seçime katılma oranları belirleyicidir" dedi.
'DEMOKRASİ TARİHİ AÇISINDAN BİR DEVRİM'
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise seçim sonuçlarının demokrasi açısından bir devrim olarak gördüğünü söyledi.
AK Parti 'nin kısacık siyasi hayatı boyunca iki cumhurbaşkanı hediye ettiğini ifade eden Çelik, "İçinde bulunduğumuz durumu da tam tersine bize motivasyon veren bir durum olarak algılıyoruz. Herhangi bir kriz algımız yok.Bütün bunları tartışacağız ve göreceksiniz her şey çok kısa zaman içinde sonuçlanacak. Bugünden sonra da 2015 seçimine kadar da AK Parti'de herhangi bir kriz alanı görmeyeceksiniz, gayet normal bir şekilde yöneteceğiz" dedi.
