Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Alman çift için MİT devrede!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Alman çift için MİT devrede!

Son Güncelleme: 27 Ağustos, 2014 - 15:07
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Alman çift için MİT devrede!
Fotoğraf Başlığı Alman çift için MIT devrede!

Alanya'da öldürülen Alman Peter ve Kerstin Horvath çiftinin katillerini yakalamak için jandarma ve polisin yanı sıra, MİT de devreye girdi.

Kaydet
a- | +A
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde öldürülen Alman Peter ve Kerstin Horvath çiftinin katillerini yakalamak için jandarma ve polisin yanı sıra, MİT de devreye girdi. Eşkali belirlenen 2 cinayet şüphelisinin Alman çiftle birlikte evde alkol aldığı, şort ve tişörtle girdikleri evden Peter Horvath'ın kıyafetleriyle çıktıkları belirlendi. Ağustos ayı başında tatil için geldikleri Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde bir daire kiralayan 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kertsin Horvarth'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki emniyet birimlerine bildirdi. 21 Ağustos Perşembe günü saat 11.30 sıralarında verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki 40 nolu daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazaları içinde bulundu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri tespit edildi.


BAHÇIVAN SERBEST BIRAKILDI
Olayla ilgili soruşturma başlatan Alanya Jandarma Komutanlığı ekipleri, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, Alman çiftin son olarak 16 Ağustos'ta, elektrik faturasını ödemek için sitenin bahçıvanı Şeref Ö. ile PTT şubesine gittiğini ve buradan yine birlikte ayrıldığını tespit etti. Bahçıvan Şeref Ö., cinayetle ilgili gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Şeref Ö., savcıya 4 saat ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.


ÖZEL EKİBE MİT DE KATILDI
Cinayetle ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 6 kişilik özel ekip oluşturuldu. Bu ekibe, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden özel bir ekip daha dahil edildi. 100'ün üzerinde güvenlik kamerasını inceleyen ekip, ayrıca 35 kişinin ifadesine başvurdu. Özel ekip, evden bir miktar para, tablet bilgisayar ve 2 cep telefonu çalındığını belirledi. Ekip ayrıca çiftin banka hesaplarını incelemeye aldı, cep telefonlarını da takibe aldı. Jandarma ve polisin yanı sıra, olayı çözmek için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da devreye girdi.


EVDE BİRLİKTE İÇKİ İÇMİŞLER


Cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Yapılan teknik takip ve kamera görüntüsü incelemesinde, cinayetin 16 Ağustos Cumartesi günü işlendiği, şüphelilerin 2 kişi olduğu ortaya çıktı. Eşkali belirlenen şüphelilerin açık kimlikleri ise henüz tespit edilemedi. Alman çiftin olay günü saat 10.30 sıralarında evlerinden çıkarak Mahmutlar sahilinde yürüyüşe çıktığı, cinayet şüphelileriyle de burada tanıştığı belirlendi. Şüphelilerle çiftin sahilde sohbet ettiği, bir süre sonra Peter Horvath'ın 2 şüpheliyle Euro 5 Sitesi'ndeki daireye gittiği, Kerstin Horvath'ın ise saat 14.00 sıralarında marketten 4 şişe bira ile 2 şişe şarap alarak kredi kartıyla ödeme yaptığı, ardından eve gittiği ortaya çıktı. Şüpheliler ile Alman çiftin evde birlikte içti içtiği, saat 14.45 sıralarında ise 2 şüphelinin evden çıktığı görüldü. 2 cinayet şüphelisinin eve girerken üzerlerinde tişört ve şort olduğu, çıkışlarında ise Peter Horvath'ın kıyafetlerini giydiği belirlendi.


KAYMAKAM'DAN İLK AÇIKLAMA


Konuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, şüphelilerin izinin takip edildiğini ve kısa sürede yakalanacaklarını umut ettiğini söyledi. Olayın Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere etki edecek, sıkıntı çıkaracak bir olaymış gibi değerlendirilmesini yanlış bulduğunu belirten Özdemir, "Böylesine müessif bir hadiseyle karşı karşıya bulunmaktan dolayı duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Her iki müteveffaya tanrıdan rahmet, kederli ailelerine ve Almanya'ya başsağlığı diliyorum" dedi.


Cesetlerin bulunduğu gün dairede klimaların çalışır vaziyette olduğunu, ortamın soğuk olmasından dolayı cesetlerde bozulma olmadığı ve dışarıya herhangi bir koku sızmadığı için komşuların bunu fark etmediğini dile getiren Kaymakam Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Oturdukları kattaki diğer daireler de boş olduğu için komşuların da bu olayı fark etmeleri zor görünüyor. Jandarma komutanlığımız ve emniyet müdürlüğümüz, hatta Milli İstihbarat Teşkilatı'nın uzmanları konu üzerinde titizlikle çalışıyor. 100'ün üzerinde kamera görüntüsü titizlikle inceleniyor. Hiçbir detayı gözden kaçırmadan, her türlü senaryo değerlendirilmek suretiyle bir çalışma yürütülüyor. Olayın çok kısa süre içerisinde aydınlanacağını düşünüyorum. İzlenimim, oldukça mesafe kat edildiği yönünde. En azından şahısların eşkali belli. Bunların bıraktıkları izler takip ediliyor. Kredi kartıyla yaptıkları alışverişten tutun, cep telefonlarıyla gittikleri yerlere kadar. Ben de dört gözle sonucu almayı bekliyorum."


İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarında cinayet zanlılarının eve plaj kıyafetleriyle girdiğini ve evden normal kıyafetlerle çıktıklarının tespit edildiğini kaydeden Kaymakam Özdemir, 2 şüphelinin binaya girerken ve çıkarken eşkallerinin çok net görüldüğünü sözlerine ekledi.


CENAZELER GÖNDERİLİYOR


Antalya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan cenazeler ise dün Almanya'ya gönderilmek üzere havalimanına götürüldü. Ancak uygun uçak bulunamaması üzerine Concordia Cenaze Hizmetleri firması, havalimanında cenazelerin beklemesine uygun ortam olmaması nedeniyle Alanya'ya götürdü. Gece firmaya ait özel donanımlı cenaze nakil aracında bekletilen Alman çiftin cenazeleri, bugün ilaçlanarak tabuta yerleştirildi. Daha sonra Alanya Belediye Mezarlığı'ndaki morga getirilen cenazeler, buradaki işlemlerin ardından Antalya Havalimanı'na götürüldü.


Concordia Cenaze Hizmetleri firmasının sahibi Hatice Dolphijn, gerekli işlemlerin yapılarak cenazelerin havalimanına götürüldüğünü söyledi.


Alman çiftin cenazeleri, bugün saat 13.15'te uçakla Almanya'nın Frankfurt kentine gönderilecek.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Ağustos, 2014 - 15:07
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
YKS oturumları (AYT, TYT, YDT) saat kaçta başlayacak? YKS 2026 saatleri ve süresi
YKS oturumları (AYT, TYT, YDT) saat kaçta başlayacak?
Kaydet
Okul önünde fermuarı açık yakalandı! O serbest kaldı, yakalayan veliye soruşturma açıldı
Okul önünde fermuarı açık yakalandı! Serbest kaldı
Kaydet
Turizm tesislerinde yeni dönem! Müzik lisansı belgesi artık zorunlu, son tarih 31 Aralık!
Turizm tesislerinde müzik lisansı belgesi artık zorunlu!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası