Bakan Koca: Aşı yaptıranların sayısı 3,5 milyonu geçti

Düzenleyen:
Bakan Koca: Aşı yaptıranların sayısı 3,5 milyonu geçti

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Covid-19 aşısı yapılanların sayısının 3,5 milyonu geçtiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 ile mücadele kapsamında Çin’den sipariş ettiği CoronaVac aşıları uygulanmaya devam ediyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 13 Ocak'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kurul üyelerinin aşılanmasını takiben 14 Ocak'ta ülke genelinde aşılama çalışmaları başlatıldı.

Bu kapsamda, aşının birinci dozunun uygulandığı kişi sayısı 3 milyon 167 bin 231'i geçti. İkinci doz isse 397 bin 820'nin üzerinde kişiye uygulandı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu ana kadar aşısı yapılan yurttaşlarımızın sayısı 3,5 milyonun üzerinde. Bugün 65 yaş üstü büyüklerimiz de kolları sıvadı" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca: Aşı yaptıranların sayısı 3,5 milyonu geçti

65 YAŞ VE ÜZERİ AŞILANIYOR

Program dahilinde ilerleyen aşılamada 2. doz aşılanmasına başlanan sağlık görevlilerinin ardından, sıra 65 yaş ve üzeri vatandaşlara geldi ve onların aşılanmasına bugün itibariyle başlandı. Bu vatandaşların aşılanması ile 1. aşamada yer alan tüm grupların ilk doz aşılanması tamamlanmış olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 65 yaş üzerinin nasıl randevu alacağını anlatmıştı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...