Batman'da petrol boru hattında sızıntı! Valilik ve BOTAŞ açıklama yaptı: İki vana kapatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Batman'da petrol boru hattında sızıntı! Valilik ve BOTAŞ açıklama yaptı: İki vana kapatıldı

GÜNDEM Haberleri

Batman'da Dörtyol petrol boru hattında sızıntı meydana geldi. Petrol sızıntısının Mirzabey ve Balpınar vanaları arasında olduğunun tespit edilmesi ile her iki vananın da kapatıldığı öğrenildi.

Batman Valiliği,  BOTAŞ'ın Batman Çayı üzerinden geçen boru hattında gece saatlerinde Mirzabey köyü ile Balpınar beldesi arasında bulunan Balpınar kum ocağı mevkisinde petrol sızıntısı meydana geldiği duyurdu. Ardından bir açıklama da BOTAŞ'tan geldi. BOTAŞ, Batman-Dörtyol petrol boru hattındaki sızıntının giderilmesi için çalışmalar başlatıldığını duyurdu.

"BORU HATTI İÇERİSİND EKALAN PETROL KARADAKİ BİR HAVUZDA TOPLANDI"

Petrol sızıntısının Mirzabey ve Balpınar vanaları arasında olduğunun tespit edilmesi ile her iki vananın da kapatıldığı kaydedilen paylaşımda, "Boru hattı içerisinde kalan petrolün karada bir havuzda toplanarak bertaraf edilmesine yönelik BOTAŞ, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD ekiplerince çalışma yapılmaktadır. Aynı zamanda Batman Çayı'na sızan petrolün temizlenmesine yönelik çalışma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BOTAŞ: ACİL MÜDAHALE EKİPLERİMİZ OLAY YERİNDE

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Batman-Dörtyol ham petrol boru hattında meydana gelen sızıntının giderilmesi için çalışmaların başladığını bildirdi.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "22 Mart 2023 günü gece saatlerinde Batman-Dörtyol ham petrol boru hattının yaklaşık 507. kilometresinde sızıntı meydana gelmiştir. BOTAŞ acil müdahale ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiş olup ekiplerimiz tarafından gerekli çevre tedbirleri alınarak müdahale çalışmalarına ivedilikle başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından petrol boru hattının en kısa sürede devreye alınacağı kaydedildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...