Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Büyük kongreye 30 bin kişi katılacak
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Büyük kongreye 30 bin kişi katılacak

Son Güncelleme: 21 Ağustos, 2014 - 17:09
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Büyük kongreye 30 bin kişi katılacak
Fotoğraf Başlığı Büyük kongreye 30 bin kisi katilacak

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, her bölgeden ve yabancı siyasi parti temsilcilerinin de yer alacağı 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek

Kaydet
a- | +A
AK Parti'de, Ankara Arena'da, 27 Ağustos'ta düzenlenecek olağanüstü kongre için hazırlıklar sürüyor. AK Parti Teşkilat Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek kongre için çok sayıda kişiye davetiye gönderildi. Bine yakın yerli ve yabancı gazetecinin takip edeceği kongrenin yapılacağı salonun iç düzeninden dış bölümüne kadar titiz bir çalışma yürütülüyor. Partili ve davetlilerin mihmandarlığı da dahil olmak üzere, kongreye katılacak engellilerin de salonda rahat bir şekilde yer almaları ve konforlarının sağlanması için AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından tüm tedbirler de alınacak.


Erdoğan'ın imzaladığı kitaplar dağıtılacak
Kongrede, delegelere isimlerine özel, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı "Küresel Barış Vizyonu" kitabı hediye edilecek. Delegelere ayrıca, Erdoğan'ın imzalı bir fotoğrafı da takdim edilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nin, ülkenin siyasi hafızasının en önemli kongrelerinden biri olacağına vurgu yaptı. Kongrede çok önemli değerlendirmeler yapılacağına işaret eden Soylu, "Sonuçları itibarıyla ve yeni Türkiyenin adımları itibarıyla da çok önemli değerlendirmelere sahne olabilecek bir kongre. 12 yıldır, iktidarı elinde bulunduran AK Parti, milletin kendisine vermiş olduğu destekle birlikte yeni Türkiye sürecini, yine hem siyasi aklıyla hem felsefesiyle hem davasıyla, birliğiyle, beraberliğiyle ve yarına ait olan ümitleriyle, hedefleriyle ve planlamalarıyla gerçekleştirecek" dedi.


"Kongre, 2023 yolculuğundaki önemli adımlarından biri"
Kongrenin, halkın oylarıyla ilk kez Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurup, büyüttüğü AK Parti'den Genel Başkanlık görevini bırakacak ve bu süreçte son kez konuşma yapacak olması nedeniyle ayrı bir özelliği bulunduğunu ifade eden Soylu, şunları kaydetti:
"Bu kongrede bir genel başkan ve AK Parti delegasyonu iradesiyle bir başbakan seçilecek. Bu kongre, Türkiye'nin 2023 yolculuğundaki önemli ve ciddi adımlarından birisidir ve bu kongre aslında Türkiye'nin gündemini, Türkiye'nin geleceğini, siyasetini belirlediğini, milletin dilinin siyaset olduğunu ve siyasetin Türkiyenin geleceğiyle ilgili karar alma yeteneğinin ne kadar yüksek olduğunun bir kez daha ispatı olacaktır ve bu kongre 4 olağan kongre, yani birinci, ikinci, üçüncü olağan kongrenin bütün enerjisini, bütün birikimini, bütün tecrübesini ve bütün başarılarını salona yansıtacaktır. 9 kazanılan seçimin, sorumluluğunu, yükümlülüğünü, görevlerini ve milletin vermiş olduğu o yüksek iradenin tecellisini de salona yansıtacaktır. AK Parti başarılarıyla dolu olan hikayesini, o anlayışını salona katılanlarla kongreye gelen misafirlerimizle delegasyonumuzla, parti teşkilatımızla ve bütün Türkiye'de aynı heyecanla kongreyi izleyen ve bütün dünyada aynı heyecanla kongreyi izleyen bütün insanlarla birlikte yaşayacak ve gerçekleştirecektir."


Kongrelerin tazelenme ve yeniden kendi siyasi yapısıyla, teşkilatıyla, milletiyle sözleşme imzalama alanları olduğuna dikkati çeken Soylu, "Bunu bugüne kadar çok iyi gerçekleştiren AK Parti, her kongresinde aynı intizam, aynı düzen, aynı nizam içerisinde gerçekleştiren AK Parti, yine büyük bir titizlikle kongreye hazırlanmaktadır" şeklinde konuştu.


"30 bin kişi bu kongreye gelecek"
Kongreye, Türkiye'nin her bölgesinden katılım olacağını dile getiren Soylu, "Yaklaşık 30 bin vatandaşımız, partilimiz, Türkiye'nin her tarafından bu kongreye gelecek" dedi.
Kongreye, sivil toplum örgütü temsilcileri, bine yakın yerli ve yabancı gazeteci, eski AK Parti milletvekilleri, MYK ve MKYK üyelerinin katılacağını anlatan Soylu, "Teması bir cumhurbaşkanıyla, bir genel başkanın ve bir başbakanın aynı anda salonda bir kongre salonunda bulunduğu, siyasetin görkeminin ve zaferinin ilan edildiği gün olacak. Aslında milletin görkeminin ve zaferinin ilan edildiği bir gündür" ifadelerini kullandı. Soylu, kongreye yabancı konukların da katılacağını, yabancı konuklar arasında AK Parti Dışilişkiler Başkanlığı tarafından davetiye gönderilen yabancı ülkelerin parti temsilcileri olacağını kaydetti.


"4. Olağan kongremizdeki vizyon belgesinin şartlarına bire bir bağlıyız"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, kongrenin temasına ilişkin olarak da şunları söyledi: "2012 tarihinde yapılan 4. Olağan Kongremizdeki vizyon belgesinin şartlarına bire bir bağlıyız. Oradaki temalarımız, AK Parti'nin temalarıdır. Yani siyasi partiler, her kongrede yeniden doğmazlar ama her kongrede sorumlulukları, yükümlülükleri ve görev aşkı tazelenir ve bu kongrede buna vesiledir. Bu kongrenin bir temel özelliği daha yeni bir genel başkanımız, yeni bir başbakanımız, gerek 2015 gerek 2019 seçimleri için büyük bir heyecan ve yine bunlarla birlikte 2023 ve büyük hedeflerimiz için de ortaya konulan milletle beraber imzaladığımız bir sözleşme. Yani AK Parti yüzde 52'yi o salonda temsil edecek. AK Parti daha önceki yüzde 50'ye yakın aldığı oyu, daha önceki yüzde 47, yüzde 34'ten yüzde 52'ye gelen bu halk desteğini, millet iradesini, gücünü o salonda temsil edecek. Kongre salonu içinde olmak bir ayrıcalık olacak."


AK Parti'de kongre sonrası süreç
Siyasi partilerin, kongrelerini en az 2 yıl, en fazla 3 yıllık dönemler içinde yapmaları gerektiğini hatırlatan Soylu, kendi olağan kongrelerinin en son 30 Eylül 2012 tarihinde yapıldığını belirtti. AK Parti'nin, 30 Eylül 2015'e kadar, olağan büyük kongresini yapma konusunda zamanı olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:
"Bu da seçimden sonra çok rahat bir şekilde yapılabileceğine delildir. İkincisi, ama bu süre içerisinde ilçe kongrelerimizin, il kongrelerimizin yapılması gerekmektedir. Önümüzde de 2015 Haziran ayında bir seçimin olacağını düşünürsek bu konuda eylül ayının ortasından itibaren bizim olağan kongre hazırlıklarını başlatmamız ve özellikle tamamlayabildiğimiz kadarıyla da il kongrelerinin tamamını bitirmemiz konusundaki planlamalarımız taslak şeklinde hazırdır, teşkilat başkanlığının temel görevlerinden birisidir ancak bu da Merkez Karar Yönetim Kurulumuzun ortaya koyacağı bir iradenin sonucudur. Yani bu resen bir partinin genel başkan yardımcılığı tarafından başlatılabilecek bir süreç değildir."


"Bayrak değişiklikleri söz konusu olabilir"
Olağanüstü kongrenin ardından bu yönde bir değerlendirmenin temel gündemlerinden birisi olacağını ifade eden Soylu, "Olağan kongre sürecimizle ilgili çalışmaları tüm teşkilatımızla birlikte başlatacağız. Burada muhakkak yine bayrak değişiklikleri söz konusu olabilir, arkadaşlarımız devam edebilir ama o kongrelerin iradeleridir. O kongrelerde bunların her birisini teker teker hep birlikte göreceğiz ve şahit olacağız" diye konuştu.
AK Parti'de, kongrenin ardından ihtilaf ortaya çıkacağına dair basında zaman zaman yer alan değerlendirmelere de değinen Soylu, şöyle konuştu: "AK Parti'yi diğer siyasi partilerden ayıran, millet iradesinin şekillendiği, yine milletle hergün yeniden kendi felsefesini bir şekilde devam ettiren anlayışı sürdürdüğü bir siyasi parti olmasıdır, bu birincisi. İkincisi AK Parti'nin rengini de, AK Parti'nin yürüyüşünü de millet belirler yani milletin talimatlarıyla, milletin talepleriyle ve milletin arzularıyla bu belirlenir. AK Parti, bir siyasi partidir ama bir siyasi partinin üzerinde başka bir ifadenin adıdır. AK Parti'nin sadece kendi siyasi partisine ve teşkilatlarına ait bir sorumluluğu yoktur, aziz milletine ve bütün dünyaya ait sorumlulukları, kendi coğrafyasına ve bütün dünyaya ait sorumlulukları vardır.


AK Parti'nin bu sebeple makam, bu sebeple mansıp, bu sebeple koltuk ve bu sebeple buna ait rekabetlerin oluşturduğu bir zemini AK Parti suret-i katiyle kabul etmez. Mümkün değildir böyle bir şey. Bunun için böyle beklentiler içerisinde olanlar eski siyaset alışkanlıklarının devamını bekleyenlerdir, onlar zaten yanılgı içerisinde olacaklardır. Bugüne kadar 12 yıldır AK Parti'yle ilgili kasti veya sehven ortaya konulan iddiaların hiçbirisi sabit olmamıştır, hiçbirisi de bir karşılık bulmamıştır. AK Parti'nin teşkilatları AK Parti'nin siyasi aklı, AK Parti'nin kurucu aklı, AK Parti'nin Türkiye'nin geleceğinde bu kadar başarılı ve muzaffer olmasının ne demek olduğunu en iyi bilen yapıdır. Onun için teşkilatlarımız, partimizin kurucu aklı ve milletimizin ortaya koymuş olduğu irade, yeni seçilecek genel başkanımızın seçildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilebilecek genel başkanımızın arkasında sımsıkı bir şekilde geleceğe ait adımlarını atacaktır."


"AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği ilkeler, ortaya koymuş olduğu prensipler ve Sayın Cumhurbaşkanımızın rehberliği ve önderliğinde ortaya koyacağı bu yürüyüş, AK Parti içerisinde de aynı ahenk, aynı uyum içerisinde sürdürülecektir" diyen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bunda hiçbir tereddüt yoktur. AK Parti bu konuda kuralları da kurulları da belli olan bir siyasi partidir. O başka siyasi partilerin gündemidir bizim gündemimizde öyle bir değerlendirme söz konusu değildir."
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 21 Ağustos, 2014 - 17:09
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
X çöktü mü, Twitter neden açılmıyor? 16 Haziran X (Twitter) erişim sorunu gündeme geldi
X çöktü mü, Twitter neden açılmıyor?
Kaydet
Hayatını kaybeden ünlü oyuncu Ece İrtem’in annesi Nuriye İrtem’in ilk ifadesi ortaya çıktı: Ağzından sıvı geldiğini gördüm
Oyuncu Ece İrtem’in annesinin ilk ifadesi ortaya çıktı!
Kaydet
Telegram'ın kurucusu, İngiltere'nin sosyal medya kararına sert çıkıştı: Çarpıcı VPN detayı
Telegram'ın kurucusu, İngiltere'nin sosyal medya kararına sert çıkıştı: Çarpıcı VPN detayı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası