Çanakkale açıklarında mültecileri taşıyan bot battı! 7'si çocuk 22 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çanakkale açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Yaşanan faciada bilanço giderek yükseliyor. Son gelen bilgilere göre 7'si çocuk 22 kişinin cesedine ulaşıldı. 4 kişi ise faciadan sağ kurtuldu.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Botun batması sonucu ölen 7'si çocuk 22 kişinin cesedine ulaşıldı.

"4 KİŞİ KURTARILDI"

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, lastik botun Eceabat'ın yaklaşık 8 mil açıklarında battığını, kendisinin de bölgede olduğunu söyledi. Aktaş şimdiye kadar düzensiz göçmenlerden ikisinin kendi imkanlarıyla olmak üzere 4'ünün sağ kurtulduğunu, ancak 7'si bebek ve çocuk olmak üzere 22 kişinin ise cesedine ulaşıldığını belirtti.

Sağlık Sıhhiye Botu ile Kabatepe Limanı'na getirilen düzensiz göçmenlerin cenazeleri, burada bekleyen ambulanslarla il merkezindeki hastanelerin morguna kaldırıldı.

Çanakkale açıklarında mültecileri taşıyan bot battı! 4'ü bebek 16 ölü - 1. Resim

KURTULANLAR ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPIYOR

Aktaş, "İlk etapta sayıyı tam netleştiremedik. Şu an sağ kurtarılanlar ve cesetler var. Lastik bot olduğunu değerlendiriyoruz. Düzensiz göçmenleri taşıyordu. Burası kullanılan bir güzergah değil. 4 kişi sağ kurtarıldı, tercüman aracılığıyla sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Maalesef 2 bebek de vefat var. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor." demişti.

Vali Aktaş son olarak yaptığı açıklamada, "Botta kaç kişinin olduğuyla ilgili sağlıklı bilgi yok. Kayıp sayısını belirlemeye çalışıyoruz. Kurtulanlarla görüşülüyor. Biraz çelişkili bilgiler var, kendi aralarında çelişkili konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamaya göre arama kurtarma çalışmalarında 1 uçak, 2 helikopter, İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile diğer kurumlara ait 18 botla yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 500'ün üzerinde personel görev alıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...