Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan yolcusu

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan yolcusu

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Özbekistan’a ziyaret gerçekleştirecek. Zirvede, ekonomik ilişkilerin yanı sıra İsrail'in saldırıları ve Filistin'e yardımların ulaştırılması konuları masada olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16'ncısı Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) toplantılarına katılacak. 

Erdoğan, heyetlerarası görüşmelerin yanı sıra liderlerle de bir araya gelecek.

TİCARİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Zirvede; üye ülkeler arasında ticari, ekonomik ve kültürel iş birliğini geliştirme yönünde adımlar atılacak. Bölgesel ticareti geliştirecek araçlar da masadaki konu başlıkları arasında yer alacak. Üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için atılacak adımlar belirlenecek.

ZİRVEDE İSRAİL SALDIRILARININ DURMASI VE FİLİSTİN'E İNSANİ YARDIM DA GÖRÜŞÜLECEK

Bölgesel meseleler de zirvede görüşülecek. Ulaşım altyapısının geliştirilmesi, Modern İpek Yolu’nun canlandırılması için yapılacak iş birlikleri değerlendirilecek. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu hattındaki son gelişmeler ele alınacak. Zirve kapsamında İsrail saldırılarının durdurulması, Filistin’e bir an önce insani yardımların aktarılması konusu da görüşülecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...