Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Davutoğlu'ndan dinlemeyle ilgili çok kritik açıklama
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Davutoğlu'ndan dinlemeyle ilgili çok kritik açıklama

Son Güncelleme: 28 Mart, 2014 - 12:33
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Davutoğlu'ndan dinlemeyle ilgili çok kritik açıklama
Fotoğraf Başlığı Davutoglu'ndan dinlemeyle ilgili çok kritik açiklama

Bakan Davutoğlu, Suriye toplantısının dinlenmesiyle ilgili "Jammer, yani sinyal kesici olan bir oda dinlendi. Bunun askeri bir saldırıdan farkı yok" dedi.

Kaydet
a- | +A

Güvenlik toplantısının ilegal dinlenmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Jammer, yani sinyal kesici olan bir oda dinlendi. Bunun askeri mahiyette bir saldırıdan farkı yok. Buna hizmet eden piyonlar açığa çıkarılacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda yayınlanan ses kaydını değerlendirdi. Konya'da canlı yayına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu AK Parti'ye değil devlete yönelik bir saldırıdır. Orada konuşulan konu bir AK Parti stratejisi değildir" dedi.

Sayın bakan kim yaptı dün çıkan ses kaydını? 'Biliyoruz kimler yaptı? İçerideki paralel yapıyı kullanıyorlar' dediniz?

Ahmet Davutoğlu: Bu dinlemede kullanılan sıradan piyonlar var. Bu işi, bu dinleme teknolojisiyle ilgili olabilecek alternatifleri değerlendiriyor arkadaşlar. Jammer'ın kullanıldığı bir odadır orası. Bu piyonları kullanan eller kimse ha sınır ihlali yaparak saldırıda bulunmuş sunuz ha devletin mahrem toplantılarını dinlemiş siniz. Bu açık bir saldırıdır. Başka türlü yapılan ihlal lokal kalabilir uçağın ihlali gibi. Ama askeri ve güvenlik opsiyonlarının konuşulduğu bir toplantıya böyle bir siber saldırı yapılmışsa bu askeri mahiyetli bir saldırıdan farkı yok.

'AK PARTİ'YE DEĞİL DEVLETE BİR SALDIRIDIR'

Karşılık askeri mi olur yani?

Davutoğlu: Mahiyet olarak söylüyorum yoksa Türkiye hukuk devletidir ve bu kurallar içinde olur. Önce piyonlar sonra arkasında kimler varsa bir akıl varsa gerisinde onlar. Eğer bu olay bundan 5 sene önce olmuş olsaydı arkadaki güçlerle ilgili farklı senaryolar düşünülebilirdi. Eğer bu olay Türkiye'de üç seçimin son 12 yıl içinde Türkiye'nin biriktirdiği güç malum, bu güçten rahatsız olanlar malum. Böyle üç kader seçiminin birinci aşamasında mahalli seçimlerden iki gün önce olmuşsa, hatta sürekli Türk siyasetine dinleme gündeme düşmüşse, daha önce Cumhuriyet Halk Partisi için de Milliyetçi Hareket Partisi için de manipülasyon yapılmaya çalışıldı. Türk siyasetine müdahale bu. Biz o zamanda açık ve net bir tavır almıştık. Ama bu AK Parti'ye bir müdahale değil. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine dönük bir saldırıdır. Orada konuşulan konu AK Parti stratejisi değil. Dışarıda olan bir askeri birliğimizin, güvenliğinin teminat altına alınması.

'REJİME VE IŞİD'E HİZMET EDİYORLAR'

Başbakan'ın kriptolu telefonlarının kayıtlarının yayınlanması, bakan görüşmelerinin yayınlanması, bir takım değişik tapelerin yayınlanması bunları arka arkaya getirdiğinizde kimse bizi bunlar ayrıydı, bu dinleme ayrı bir şey argümanına inandıramaz. Türkiye'de siyaseti dizayn edip tekrar bir kaos senaryosu yönetmek isteyen kimlerse içerde veya dışarıda bu piyonları kullanmak isteyen kimlerse bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak. Burada önemli olan siyaseti dizayn etmek isteyenler, partimizin seçimlerde darbe yemesini ve bu suretle Türkiye'nin bütününde siyaset yapan AK Parti'nin bir darbe yemesi sonucunda Türkiye'nin tekrar koalisyonlara ve kaosa yöneltilerek kolay idare edebilebilir, yönlendirilebilir, kapalı kapılar ardında manipüle edilebilir hale gelmesini isteyenlerdir bunlar. Suriye ve IŞİD dememde de buların ortaya çıkması onların işine yaramıştır. Bu dinlemeleri yapanlar ve bunlara sessiz kalanlar rejime ve İŞİD'e hizmet ediyorlar.

'ORADAKİ ASKERLERİMİZİN GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATAMAYIZ'

IŞİD tehdidi konusunda ciddi tehdid algısı olduğu anlaşılıyor. Suriye içindeki bu yapıya dönük tedbir almanızı engellemeye dönük bir hamle mi bu?


Davutoğlu: Şimdi hepsi Milli Güvenlik Kurulu üyesidir oraya katılanların. Hepsi Türkiye'nin stratejisini belirleme yetkisine ve sorumluluğuna haiz insanlardır. Başbakanı'mızın verdiği bir görevle o gün IŞİD, Özgür Suriye Ordusu'na karşı rejimle işbirliği halinde. Bizim askeri mevzilerimizi kontrol edince Özgür Suriye Ordusu çekilmek zorunda kalınca bir güvenlik değerlendirme toplantısı yapılması icap etti. Hangi tedbirleri alırsak ulusal güvenliğimizi teminat altına alırız ve nasıl bir yol izlemek lazım. Bu toplantı esas toplantı değil. Heyetler salonda beklerken harita ve bütün görsel malzemelerle ve alandaki askeri dengeleri gözetecek şekilde her bir birim bana sunuşta bulundu. O sunuş öncesinde ben her birimden görüşleri alıyorum. Bu toplantı o toplantı. Muhteviyatını hiçbir zaman teyit etmiyoruz çünkü tahrip edilmiş bir muhteviyat. O yüzden kimse buna bakarak kimse hakkında hüküm vermeye kalkmasın. Bizi ilgilendiren böyle bir olayın olmuş olması daha çok. Bu olayı açık bir tecavüz ve saldırı olarak görüyoruz. Ben bütün sunumlardan sonra bütün verilerle akşam Başbakanı'mıza giderek arz ettim. Şu senaryoda şu uygulanacak filan. Ama o toprağın savunması ve oradaki askerlerimizin güvenliğinden asla taviz verilmeyecek. Birileri bize saldırı yaptı diye birileri Türkiye içinde bu saldırıdan medet umarak bu saldırıyı kullanarak muhalefeti de kastederek söylüyorum. Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin zaaf içinde gösterilmesinden medet umarak bir takım spekülasyonlar yaptı' diye bizim devletimizin oradaki askerimizin güvenliğini riske atmayız.

'İÇERDE İŞBİRLİKÇİLER OLABİLİR'

Başbakan bu sunumlarınızın hepsine onay verdi mi?

Davutoğlu: Sadece onay değil talimat verildi Başbakanımız tarafından. Bu bilinen bir risk. Etrafımızdan en az 7 devlet idare edilemez durumda. Onların durumları bizi etkiliyor. Aynı kriz masası toplantısı Ukrayna'da olaylar devam ederken ve ben döndüğüm günün sabahı yaptık. Devlet dediğiniz yapı her şeyi konuşur her şeyi değerlendirir. O kriz masasının altındaki birim 24 saat çalışıyor. 15 sene önce Türkiye dış politika gündemi bakımından bu kadar çok farklı alanda aktif gündemde politika belirlemiyordu. Ama bugün Somali'de de Türkiye olmadan karar alınamaz. Afganistan'da da Bosna'da da Suriye'de de. Böyle stratejik rolü olan ülkeye dışarıdan herkes müdahil olmak isteyebilir. İçerde işbirlikçiler olabilir.

Nasıl yapıldı sorusu çok konuşuldu. Teknik olarak nasıl yapıldığına dair bir bilginiz var mı?
Davutoğlu: Araştırmalar sürüyor. Ama öyle bir dünyada yaşıyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri gibi güvenlik tertibatı olan bir ülkede, WikiLeaks orada yaşandı. Amerika'nın bütün devlet hafızası ve bütün dış ilişkilerini etkileyecek bir şey. MİT onun için hedef alınıyor. Libya tahliyesini de biz böyle bir kriz masasıyla yönetmiştik. Bunların hepsi devletin gücünü de gösterir. Ama bu olaylar Türkiye'nin 12 yıllık birikimini önümüzdeki üç seçimi dizayn ederek bertaraf etmeye yönelik bir saldırıdır bu.

'GÖZALTI YOK'

Bir böcek araması yapıldı bir şey bulundu mu? Bir korumanızın gözaltına alındığı haberi vardı doğru mu?
Davutoğlu: Her şey ve herkes en titiz şekilde incelenecek. Gözaltı gibi bir durumda yok.

Birçok toplantı yapıldı biri böyle sızdı dediniz ama sağır bir oda dışişleri bakanlığında var mı? Böyle bir odada yapılamaz mıydı?
Davutoğlu: Yaşanan her olay birçok tecrübeyi beraberinde getirir. Bütün bu odalar test edilir gözden geçirilir. Onun için Dışişleri'nin ayrı bir konut ihtiyacı buradan doğan şeyler. Bir zaaf varsa bunu kim çıkarmışsa ondan hesap sorulur. Tedbirleri de alınır.

Çok yakın bir tarihte yapılan bir toplantı bu. Bunu önlemeye dönük çalışan kurumlar içinde bir idari soruşturma gibi bir planınız var mı?
Davutoğlu: Hepsi yapılacak. Her şekilde insan unsurunun olduğu her yerde bu tür durumlarla karşılaşılır. (NTV)

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 28 Mart, 2014 - 12:33
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Irak-Norveç hangi kanalda, nereden izlenir? 2026 Dünya Kupası yayın bilgileri
Irak-Norveç hangi kanalda?
Kaydet
Trump'ın 'hediye' dediği projede şoke eden maliyet iddiası
Trump'ın 'hediye' dediği projede şoke eden maliyet iddiası
Kaydet
Robinhood'dan flaş karar! Çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
Robinhood, çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası