Deprem Üssü’nde 7/24 koordinasyon

- Güncelleme:
Deprem Üssü’nde 7/24 koordinasyon

Gündem Haberleri

Depremin ardından yürütülen çalışmalar Ankara’da âdeta uzay üssünü andıran AFAD Afet Yönetim Merkezi’nden koordine edilerek zamanında ve doğru müdahalelerle can kaybı ve maddi zararların artmasının önüne geçildi.

HABER MERKEZİ | ANKARA

Merkez, Emniyet güçleri, Kızılay ekipleri, felakete farklı bakanlıkların personellerinden oluşan 68 kişilik ekiple anında müdahale etti. Sahada bulunan ekiple sürekli iletişim hâlinde olan Merkez çalışanları, MOBESE kameralarını, uydu ve 2 helikopterden gelen görüntüleri analiz ederek gerekli ihtiyaçlar yerine ulaştırıldı.

Ankara, Düzce, Bursa, Bolu, İstanbul, Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli AFAD ekipleri de Merkezden yönlendirildi. AFAD Afet Yönetim Merkezi, depremden toprak kaymasına, selden çığa her türlü afete karşı sürekli tetikte bekliyor. 7/24 esasına göre hizmet veren merkez, acil durum ve doğal afetlerin gerçekleştiği ilk andan itibaren afetin yaşandığı bölgedeki kurum ve kuruluşlarla iletişime geçip ilk değerlendirmeleri masaya yatırıyor. Türkiye’de ulusal düzeyde 25 Afet Grubu hizmet veriyor. Afet Grupları arasında haberleşme ve koordinasyon, AFAD’a özel olarak tasarlanan Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi’nden (AYDES) yapılıyor. AYDES sayesinde birimler en kısa sürede ilgili yerlere ulaşıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...