Derede su samuru buldular: “Başta çok korktuk, sonrasında çok sevdik”

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Derede su samuru buldular: “Başta çok korktuk, sonrasında çok sevdik”

GÜNDEM Haberleri

Sakarya’da pikniğe giden aile nesli tükenmekte olan bir hayvanı derede buldular. İlk defa gördükleri için başta çok korkup sonrasındaysa çok sevdikleri su samurunu teslim etmek isteyen aile yetkililerin kendilerine ulaşmalarını istedi.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde dere kenarına pikniğe giden bir aile tarafından bulunan su samuru, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde.

Eryiğit ailesi piknik yapmak için gittiği dere kenarında su samurunu görünce ilk başta korktu, daha sonrasında ise nesli tükenmekte olan hayvana bir zarar gelmemesi adına sahip çıktılar. İlk defa canlı bir su samuru gördükleri için heyecanlandıklarını aktaran Serpil Eryiğit, yetkililerin kendilerine ulaşmasını istedi.

“YETKİLİLERİN BİZE ULAŞMASINI İSTİYORUZ”

Buldukları su samurunu cep telefonu ile görüntüleyen Serpil Eryiğit, “Bu su samurunu Akyazı Kuzuluk’ta bulduk derede. İlk başta üzerimize gelince çok korktuk, ilk defa gördük çünkü böyle canlı bir şekilde. Daha sonrasında çok sevdik. Sokak köpekleri zarar verebilirler, o yüzden yetkililerin bize ulaşmasını istiyoruz. Nesli tükenen bir hayvan çünkü” ifadelerine yer verdi.

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...