Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dinlemedikleri kalmamış!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Dinlemedikleri kalmamış!

Son Güncelleme: 30 Aralık, 2014 - 11:02
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Dinlemedikleri kalmamış!
Fotoğraf Başlığı Dinlemedikleri kalmamis!

TİB'den silinen dinleme kayıtları özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arşivinde bulundu. İşte Paralel yapının korkunç dinleme listesi...

Kaydet
a- | +A
Paralel Yapı'nın, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki (TİB) kayıtlarını sildiği bu dinlemeler, kapatılan Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arşivinde bulundu. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan'ın yaptığı geniş kapsamlı araştırmaya göre telekulak dosyası 360 bin önleyici ve adli dinleme kararından oluşuyor. Dinlemeler; Mart 2006'da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na atanan ve Haziran 2007'de kendi kadrosunu oluşturan Paralel Yapı'nın gözde polis şefi Ramazan Akyürek döneminde yaşandı. Bu süreçte tamamen sahte isimler, uydurma örgütler ve suçlar üzerinden siyasetçi, bürokrat ve askerler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden pek çok kişi dinlendi. Paralel Yapı'nın telefonlarını dinlediği en önemli kurum Genelkurmay Başkanlığı.
Karargâh, 1 Ocak -31 Aralık 2009 arasında dinlenmiş. Ayrıca çeşitli kademelerinde görev yapan subay ve astsubayların, İBDA-C, organize suç ve Hizbullah örgütü kapsamında dinlendiği belgelerde yer alıyor. Eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri 2007'de dinlenen isimler arasında. Paralel Yapı'nın hedefindeki en önemli isim ise eski Başbakan Necmettin Erbakan. Erbakan, 2009'da Huzvullah Gültekin sahte ismiyle Hizbullah/İlim dosyası kapsamında dinlenilmiş. Eski AK Partili Abdüllatif Şener de 2007'de İBDA-C dosyası kapsamında teknik takibe alınmış.
İşte Paralel Yapı'nın dinleme listesi:
SİYASİLER: Şimdi Paralel Yapı'ya yakın bir çizgide siyaset güden BBP Başkanı Mustafa Destici İBDA-C, CHP'li Mehmet Bekaroğlu Selam Tevhid kapsamında dinlenmiş. 17 Aralık operasyonunda hedef olan isimlerden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan da terör örgütü kapsamında dinlenen isimler arasında. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş ise 2009'da Hizbullah/İlim dosyasından dinlenmiş. Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Özel Kalem Müdürü de 2008'de İBDA-C'den takibe alanmış.
KÜRT SİYASETÇİLER VE AVUKATLAR: Hükümetin çözüm sürecini ilk başlattığı dönemde, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezi, Diyarbakır İl Başkanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Doğan Erbaş ve çalıştığı Asrın Hukuk Bürosu ile KCK şüphelileri de Paralel Yapı'nın telekulak listesinde yer alıyor.
ANAYASA MAHKEMESİ: Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 2007 -2008 arasındaki üyeleri Ahmet Akyalçın, Osman Ali Feyyaz Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, üye Abdullah Necmi Özler'in oğlu Haydar Özler, Haluk Özgüldür'ün eşi Nilgün ve oğlu Serdar ile Serruh Kaleli, sahte isimlerle İBDA/C örgütü kapsamında dinlenildi. AYM Halkla İlişkiler Müdürü Emine Aydoğdu ise DHKP/C kapsamında teknik takibe alındı. Listede AK Parti'nin anayasa taslağını hazırlayan profesör Ergun Özbudun da yer alıyor.
ESKİ MİTÇİLER: Skandalın en önemli isimlerden biri Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) eski müsteşarlarından Sönmez Köksal. Köksal, 2009'da İBDA-C örgütü üyesi gösterilerek dinlenilmiş. Emekli Büyükelçi İlter Türkmen de aynı yıl yine İBDA-C kapsamında teknik takibe alınmış. Emekli MİT mensubu Osman Nuri Gündeş (Servet Cesur sahte ismiyle) dinlenenler arasında. ÖSYM: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumuda (ÖSYM) kopya ve usulsüzlüklerle gündeme geldiği dönemde Paralel Yapı tarafından kıskaca alındı. 2009'da dinlenen ÖSYM Başkanı Ahmet Ünal Yarımağan, 2010'da istifa etmek zorunda kalmıştı. Şubat 2009'da ÖSYM Bilgi İşlem Şube Müdürü Mustafa Tütüncü, Araştırma ve Geliştirme ve Değerlendirme Müdürü Haydar Altunay, Müdür Yardımcısı Müşerref Yiğit, Bilgi İşlem Şube Müdürü Hatice Altunay ile biyolog Gönül Tütüncü, uzmanlar Ekrem Uğur ve İlnur organize suç örgütü kapsamında dinlenilmiş.
RAHMİ KOÇ VE CAVİT ÇAĞLAR: PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan getiren uçağı devlete tahsis eden işadamı Cavit Çağlar ise ironik bir biçimde PKK üyeliğinden dinlenilmiş. İşadamı Rahmi Koç da organize suçtan 2008'de telekulak listesine girmiş.
EKO-POLİTİK CASUSLUK: Paralel Yapı, Merkez Bankası'nın telefonlarını 2008'de takibe almış. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bürokratları da listede yer alıyor. EPDK Başkanı Hasan Köktaş ile, Mustafa Yılmaz, Cemalettin Tüney ve Mustafa İbiş ise Hizbut Tahrir ve organize suç örgütü kapsamında dinlenilmiş. Halil Akartuna da enerji politikalarını etkilemek için dinlenenler arasında.
ERGENEKON SANIKLARI:Yargıtay üyesi Ahmet Ceylani Tuğrul ve Danıştay üyesi Ali Dursun Ulusoy'un da aralarında bulunduğu üst yargı kurumu mensupları da dinlenilmiş. Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi davalarda sanık olan subay ve astsubaylar ise suçlandıkları örgütlerden değil, başka suçlardan dinlenmiş. Ergenekon sanıkları Veli Küçük ve Levent Göktaş organize suçtan teknik takibe alınmış. Hrant Dink davasına bakan hâkim Erkan Canak 2008'de İBDA-C'den teknik takibe alınmış. Kritik davalarda rapor veren adli tıp uzmanları, bakanlık bürokratları, mülkiye müfettişleri, vali ve kaymakamlar da listede bulunuyor.
KENDİ ADAMLARI DA VAR: Gülencilerle ilgili önemli ifşaatlarda bulunan Nurettin Veren de 2007'de İBDA-C üyeliğinden dinlenmiş. Gülenciler arasında yer alan Önder Aytaç ile Gülen'in doktoru Tuncay Delibaş da dinlenenler arasında. Paralel yapının hedefindeki işadamı Galip Öztürk ile oyuncu İpek Tuzcuoğlu da dinlenen isimler arasında yer alıyor. Tuzcuoğlu'nun hangi amaçla dinlenildiği bilinmiyor.
Dinlemedikleri kalmamış!
Başlık ResmiDinlemedikleri kalmamış!


DOĞAN HOLDİNG VE HÜRRİYET'E PARALEL KISKAÇ
Paralel Yapı, 2008'de Doğan holding ile Hürriyet gazetesinin santrallerini de dinlemiş. Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Vuslat Doğan Sabancı 2008'de İBDA-C'den takibe alınanlar arasında. Listede Paralel Yapı'nın en çok hedef seçtiği Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de bulunuyor. Paralel Yapı ile mücadele amacıyla yapılan yargısal düzenlemeleri eleştiren Hürriyet'in köşe yazarı Taha Akyol, 28 Şubat sürecinden sonraki 2001 krizinin ardından Sabah gazetesinden ayrılıp Vatan Gazetesi'ni kuran Zafer Mutlu ve 2011'de ölen Behiç Kılıç da takibe alınanlar arasında.
Dinlenen diğer gazetecilerin isimleri şöyle: Abdülkadir Selvi (TİT). Ahmet Hakan (Hizbullah), Aslı Aydıntaşbaş (İBDA-C), Bedir Seferoğlu (TİT), Bilal Çetin (Organize), Cüneyt Özdemir (Hizbullah), Ersin Bal (İBDA-C), Ertuğrul Özkök (Organize), Mete Çubukçu (TİT), Güler Kömürcü (İBDA-C), Hasan Tüfekçi (Organize), Hüseyin Gülerce (Organize), Hüseyin Üzmez (İBDA-C), Uğur Dündar (Hizbullah), Akif Beki (Organize) Mehmet Ali Birand (Hizbullah), Muharrem Sarıkaya (İBDA-C), Cüneyt Ülsever (Hizbullah), Nasuhi Güngör (İBDA-C), Nuray Başaran (İBDA-C), Nurettin Şimşek (Organize), Nuri Elibol (Organize), Oray Eğin (Hizbullah), Sedat Ergin (Terör), Şükrü Küçükşahin (Hizbullah), Tahir Sarıkaya (Organize) ve Fatih Çekirge (İBDA-C). Tolga Şardan ve Sebahattin Önkibar da dinlenen isimler arasında yer alıyor.
POLİS ŞEFLERİ DE TAKİBE ALINDI
Paralel Yapı polis şeflerinden Emin Arslan, Osman Ak, Emniyet Genel Müdür Yardımcısıları Mustafa Gülcü ve Faruk Ünsal'ı Hizbullah, Ali Kolat'ı organize suç, Sabri Uzun'u ise Hizbullah ve İBDAC'den dinlemiş. Sedat Demir, İbrahim Selvi, Ali Tunçbilek, Reha Çakır, Yüksel Balbal, Hüseyin Aşkın, Mustafa Aral, Ömer Zeren, Adnan Mutlu ve Mustafa Bal da teknik takibe alınan polisler arasında.
Dinlemedikleri kalmamış!
Başlık ResmiDinlemedikleri kalmamış!


Kaynak : Sabah
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 30 Aralık, 2014 - 11:02
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Spotify çöktü mü? 16 Haziran Salı Spotify erişim sorunu
Spotify çöktü mü, ne zaman düzelecek?
Kaydet
Çin'de şiddetli sağanak! Uçuşlar iptal, tren seferleri durdu
Çin'de şiddetli sağanak! Uçuşlar iptal, tren seferleri durdu
Kaydet
Rehber yayımlandı! Vergi taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar için geçerli?
Vergi taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar için geçerli?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası