Diyarbakır’da CEZERİ heyecanı! Gençler sergiye akın etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır’da CEZERİ heyecanı! Gençler sergiye akın etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Baykar tarafından milli ve yerli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri, ‘El Cezerinin Olağanüstü Makineleri Sergisi’nde vatandaşlarla buluştu. Serginin açılışını ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Açılışta önemli açıklamalarda bulunan Soylu, barışa dikkat çekti. Öte yandan gençlerin sergiye ilgi göstermesi ise dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İslam alimi ve sibernetiğin kurucusu olarak kabul edilen El Cezeri'nin 13'üncü yüzyılda kaleme aldığı makine çizimlerinin çalışır makinelere dönüştürüldüğü "Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi" düzenledi.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN KATILIMIYLA AÇILDI 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından dün açılışı gerçekleşen sergide Baykar tarafından geliştirilen, 15 Eylül 2020'de ilk uçuş testlerini başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk uçan arabası "CEZERİ" sergide yer aldı. 

Diyarbakır’da CEZERİ heyecanı! Gençler sergiye akın etti

GENÇLERİN İLGİSİ BÜYÜKTÜ 

Sergiye yüzlerce ziyaretçi katılırken, gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Çocukların katılımına dikkat çeken Süleyman Soylu, gençlerimizin bu tür eğitimlerle ilerlemesi gerektiğini ve bunu gibi örnek sergilerle gençlerimize yardımcı olunması gerektiğini vurguladı. 

Diyarbakır’da CEZERİ heyecanı! Gençler sergiye akın etti

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI 

Baykar ise özel ziyaretçilerini sosyal medya hesabından duyurdu. Resmi hesabından paylaşımda bulunan Baykar, “Türkiye'nin ilk uçan arabası CEZERİ Diyarbakır'da!" notunu düştü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...