Dokuz ülke katılıyor: Erciyes-2023 Tatbikatı başladı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Dokuz ülke katılıyor: Erciyes-2023 Tatbikatı başladı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Erciyes-2023 Tatbikatı, dokuz ülkenin katılımıyla başladı. Tatbikatta hava indirme ve sızma görevi başarıyla gerçekleştirildi. Hedef, teröristleri etkisiz hale getirip mültecilere yardım götürmek.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Hâlihazırda Doğu Akdeniz’de eğitim atışlarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer yandan da dün Kayseri’de kara ve hava unsurlarıyla Erciyes-2023 Tatbikatına başladı. Dost ve müttefik ülkelerle birleşik ve müşterek harekât icra etmeyi, hava indirme imkân ve kabiliyetini geliştirmeyi hedefleyen tatbikatın ilk günkü ayağı, komandoların uçaktan gece atlayışı yapmasıyla başladı.

BİRLEŞİK KRALLIK VE BAHREYN GÖZLEMCİ

Kayseri’deki 1’inci Komando Tugay Komutanlığında gerçekleştiren tatbikat 4’üncü Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde icra ediliyor. Tatbikata Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, İspanya, İtalya, Libya ve Özbekistan ordularından askerler katılıyor. Birleşik Krallık ve Bahreyn de gözlemci olarak bulunuyor.

Tatbikatın senaryosu çerçevesinde; dün uçakla gece atlayışına katılan komandolar, hava indirme ve sızma görevini gerçekleştirdi. Böylece, mültecileri esir alan teröristler etkisiz hâle getirildi. Komandolar, tatbikatın bugünkü ayağında ise teröristlerden temizlenen bölgede yer alan mültecilere insani yardım götürecek. Türk Kızılay gibi kuruluşların da katıldığı tatbikat, insani yardımları karşılamayı amaçlıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...