Elazığ'da yeni bir deprem! (AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesi)

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elazığ'da yeni bir deprem! (AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesi)

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Elazığ'da yeni bir deprem meydana geldi. AFAD'dan deprem ilişkin açıklama geldi. Buna göre depremin 4,2 büyüklüğünde gerçekleşti. Korkutan depreme ilişkin ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir açıklama geldi.

2020 ve geçtiğimiz 6 Şubat'taki depremlerde büyük yara alan Elazığ'da korkutan bir deprem daha meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4,2 olarak ölçüldü. Deprem sonrası yerel sakinler kısa süreli panik yaşadı. 

AFAD DEPREME İLİŞKİN BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Elazığ'daki depreme ilişkin detayları bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre deprem saat 16:26 sularında, yerin 9,36 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Elazığ'da yeni bir deprem! (AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesi)Elazığ'daki korkutan depremin tam lokasyonu

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Elazığ'daki deprem ilişkin açıklama yapan ünlü yer bilimci Naci Görür, endişeye mahal olmadığını söyledi. 

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Görür, "Elazığ Küllük’te 4,4 deprem oldu. Depremin yeri DAF’ın daha önce kırılan Sivrice ile Malatya arasındaki kesimi. Bu kesim muhtemelen 6 Şubat depremlerinde stres transferi ile yüklendi. Bu deprem de bu zon içerisinde  yüklenme nedeniyle olan bir küçük deprem. Elazığ’da afet boyutunda bir deprem beklemiyorum. Endişeye mahal yok. Sevgiyle" dedi. 

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

2020'DEKİ DEPREMDE 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİTİ

24 Ocak 2020 tarihinde yerel saatle 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyü olan ve yaklaşık 22 saniye kadar süren 6,8'lik depremde yüzlerce bina yıkılmıştı. Depremde 37'si Elazığ, 4'ü Malatya'da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetmişti. 

ELAZIĞ, 6 ŞUBAT'TA DA YARA ALDI

Elazığ'da 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci sarsıntıdan sonra daha önce boşaltılan bir bina yıkılmış, 2 kişi hayatını kaybemişti. Depremlerde 11 bin binada ağır hasar oluşmuş, 101 bina acil olarak yıkılmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...