Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan, 'Seçim barajı gündemimizde yok'
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Erdoğan, 'Seçim barajı gündemimizde yok'

Son Güncelleme: 26 Temmuz, 2013 - 16:13
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan, 'Seçim barajı gündemimizde yok'
Fotoğraf Başlığı Erdogan, 'Seçim baraji gündemimizde yok'

Erdoğan, seçim barajının düşürülmesiyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Bizim şu anda barajla ilgili herhangi bir oynama gündemimizde yok" dedi.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim barajının düşürülmesiyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Bizim şu anda barajla ilgili herhangi bir oynama gündemimizde yok" dedi. MİT'in PYD ile yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan, "Attıkları bu adımların yanlış, tehlikeli adımlar olduğu noktasında da kendilerini gerekli uyarılar yapılacak" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Cuma namazı sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. PYD Liderinin MİT ile yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Suriye sınırındaki son gelişmeler ve bu konuda alınan bir karar gereği MİT, kendileriyle gerekli olan görüşmeleri yapıyorlar. Attıkları bu adımların yanlış, tehlikeli adımlar olduğu noktasında da kendilerini gerekli uyarılar yapılacak. İşin çerçevesi budur" dedi. Seçim barajının düşürülmesiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine de Erdoğan, "Benim barajla ilgili kanaatim düşüncem, partimizin kanaati, düşüncesi bellidir. Bu konuda bizim şu anda barajla ilgili herhangi bir oynama tasarruf gündemimizde yok. Baraj bizim dönemimizin çıkardığı yasa değildir. iki barajla ilgili düşüncemiz buna batı özellikle dahildir, barajların olduğu sistemde güven ve istikrar diye bir şey bulamazsınız. Eğer bizim 10,5 yıl Türkiye bir güveni, istikrarı yakalamışsa, gerek demokraside, gerek ekonomide bir güven ve istikrar varsa bunun en önemli sebebi koalisyonların olmadığı bir hükümet yapısıdır. Türkiye'de koalisyonların olduğu hükümet yapısında da ülkemizin nasıl geri gittiği de hepimizin malumudur. Bunları göz ardı etmemiz anlamsızdır. Biz ülkemize bu tür sancıları çektirmek istemiyoruz. Milletimizin birliğinin, beraberliğinin, dayanışmasının, demokratik ve ekonomik alanda yakaladığı şu performansı kaybetmesini de istemiyoruz. Onun için tecrübe edilmiş, yaşanmış olan bu süreci devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili de daha ortada açıkladıkları herhangi bir şey olmadığını ifade ederek, "Şu anda çalışma safhasındadır ve bu çalışma safhasında arkadaşlarımla önce bir toplantıyı bizzat kendim yönettim. Ondan sonra da bir ekip çalışması halinde çalışma devam ediyor. Çalışma bittikten sonra arkadaşlarımız tekrar bu paketi önümüze getirecekler. Ondan sonra biz kamuoyuna demokratikleşme paketimizi açıklayacağız. Şu anda gazetelerde çıkan haberlerin hepsi bana göre hayalidir, sızma veya sızdırma haberlerdir. Ama gerçek şey inşallah bitirdikten sonra belki bizzat kendim açıklayacağım ve açıkladığım zaman da zaten AK Parti olarak bizim demokratikleşme paketimizin ne olduğu ortaya çıkacak. Bunun ben ipucunu vereceyim. Son yaptığımız büyük kongremizde aslında bunun çok önemli ipuçlarını verdik. Kongremizde demokrasiyle ilgili adeta bir manifesto açıkladık. O manifesto çevresinde yine yürüyecektir ve son çalışmalarla adeta biz bunu güncelleyeceğiz. Güncellemek suretiyle de tekrar açıklamalarımızı yapacağız" açıklamasında bulundu.
Geçirdiği operasyon sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi aradığı öğrenilen Erdoğan, yapılan görüşmeye ilişkin de, "Az önce aradım. Kendileri katarakt ameliyatı geçirmişler. Allah'tan şifalar diledik. 'Şu anda sağlığım iyi, herhangi bir sıkıntı yok' dedi. İnsani bir görevimi yerine getirmiş oldum" dedi.
Başbakan Erdoğan, Mısır'daki gelişmeleri de değerlendirdi. Mısır'daki askeri darbeyi dünya ve batı ülkelerinin yeni yeni anlamaya başladığını aktaran Erdoğan, "Bu yapıyla ilgili o beklenen yaklaşım ortaya çıkmaya başladı. Bu darbeyi yapan kişi şu anda taraftarlarını sokağa dökmek istiyor. Zaten onlardan hareketle gerekçesi oydu, öyle bir adım attı. Tahrir, Adeviye, İskenderiye, tüm buralarda böyle bir şey arzu etmeyiz. Oradaki vatandaşlar birbirlerine girdiği anda bunlar bunu gerekçe kabul etmek suretiyle nasıl ki namaz kılarken 53 tane Mısırlı vatandaşını bunlar öldürdüyse, farklı yerlerde yine buna benzer ölüm vakaları olduysa, istediği anda da Mursi ile ilgili açıklama yapıyor. Dünyanın neresinde böyle bir anlayış var, böyle bir yaklaşım var. Hükümetler istedikleri ülkeyle, istedikleri zaman, istedikleri şekilde ilişki kurarlar, bunları gerçekleştirirler. Buna mani hiçbir hal söz konusu olamaz. Onların aldığı bir tasarruf vardır. Kaldı ki bu insan bir cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanları bu görüşmeleri etrafındaki ilgili arkadaşlarıyla yapar ve bununla ilgili adımları atar. Bunlar yolsuzlukların veya yolsuzluklarının üzerini örtmek için bu tür yaklaşımların içine giriyorlar. Mısır'ın geçmiş dönemdeki en büyük talihsizliği yolsuzluklardır. Bu yolsuzlukların dışında çok ciddi Mısır'ın gayri menkullerinin parselasyonu söz konusuydu. Tüm bu parselasyonlar meydana çıkacak diye aslında endişeler var. Ama asıl bunlara yol vermeyen sandıktır. Sandıktan niye çekiniyorlar, korkuyorlar? Sandıktan çıkamayacaklarını görüyorlar. Sandıktan çıkamayacaklarını görenler her zaman darbe yollarını seçerler. İşte buna haklar artık müsaade etmiyor, etmeyecek" şeklinde konuştu.
Times'taki ilanın sorulması üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi;
"Bunların düşüncelerini, fikirlerini kiraya vermiş tiplerdir. Eğer bunlar gerçekten demokrasiye inanmış tipler olsa bu ülkede düşünün yüzde 50 oyla iktidar olmuş bir partinin liderine diktatör deme ahlaktan yoksunluğunu gösteremezlerdi. Bu dört dörtlük bir densizliktir. Sen bizi nereden tanıyorsun, Tayyip Erdoğan'la kaç kere görüştün. Nasıl bir diktatör ki bu Türkiye'de öyle medya grupları var ki ağza alınmayacak ifadelerle her türlü küfrü yapıyorlar, her türlü hakareti yapıyorlar ve bunları rahatlıkla yaparken şu anda kalkıp Türkiye'de medya mahkum diyorlar, gazeteciler içerde diyorlar. Bu nasıl içeride olan gazeteciler ki bu yayınlarını bu kadar rahat yapabiliyorlar. Şu anda bu tür yayın organlarının yaptığı yayınlar ortada. Nasıl hakaret ettikleri ortada. Bunların birçoğu yalan yanlış haberler. Türkiye'yi tanımadıkları, bilmedikleri için bu tür haberleri yapıyorlar. İftira at tutmazsa iz bırakır mantığıyla bunu yapıyorlar. Parayla Times kendi sayfasını kiraya veriyor. Bu Times'ın da burada çok ciddi ahlaki zaafıdır. Times'la ilgili de arkadaşlarım hukuki girişimlerde bulunacaklar. Diğerleriyle ilgili de hukuki girişimlerde bulunacaklar."
Suriye'deki son durumu soran gazetecilere Erdoğan, "Değerlendirmelerimiz hassasiyetle devam ediyor. Geçen hafta içerisinde dar çerçeve bir toplantı yaptık. Şu anda gerek Genelkurmay, gerek Dışişleri, gerekse MİT bir çalışmanın içerisindeler. Bu hafta içerisinde zannediyorum salı günü tekrar bir araya geleceğiz. Oradaki gelişmeleri masaya yatırmak suretiyle atacağımız adımları tekrar tespit edip, böylece yol haritamızı çıkarmış olacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la ilgili kararın sorulması üzerine de, "Ben şu anda başbakanım. Türkiye'deki kulüplere aynı mesafedeyim. Çocukluğumdan beri Fenerbahçe'ye özel muhabbetim var. Bu muhabbetim ayrı bir yerde. Ama konuyla ilgili karar ki ben UEFA'nın buradaki toplantısında yaptığım konuşmada açıklamıştım, tüzel kişilikleri cezalandırmak değil, bireyleri eğer suçluysa cezalandırmak doğru olandır demiştim. Bunu siyasi partiler, dernekler için de aynı şekilde kullanıyorum. Fenerbahçe camiasının diyelim ki 20-25 milyon taraftarı var, Beşiktaş'ın 15-20 milyon taraftarı var. Böyle bir karar alındığı zaman o kitlenin tamamını cezalandırmış oluyorsun. Burada böyle bir yanlış yapmışsa ona cezayı verebilirsiniz ama kalkıp da bir kulübe böyle bir şeyin yapılmasını ben aslında tasvip etmiyorum. Bu yıllardır UEFA'nın kuralları çerçevesinde var. Bu kuralları koyan insan. Siz de gelin bu yanlışı düzeltin. Dolayısıyla bu yanlışı düzeltmek suretiyle de yıllardır, onyıllardır devam eden yanlış artık kulüplerin boynunda bir testere gibi, bir satır gibi durmasın. Bunu kaldıralım. Bu kuralları koyan insan. Siz de gelin bu yanlışı düzeltin. 10 yıllardır devam eden yanlış kulüplerin boynunda bir testere, bir satır gibi durmasın. Bunu kaldıralım şeklinde konuştu.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Temmuz, 2013 - 16:13
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Okul önünde fermuarı açık yakalandı! O serbest kaldı, yakalayan veliye soruşturma açıldı
Okul önünde fermuarı açık yakalandı! Serbest kaldı
Kaydet
Turizm tesislerinde yeni dönem! Müzik lisansı belgesi artık zorunlu, son tarih 31 Aralık!
Turizm tesislerinde müzik lisansı belgesi artık zorunlu!
Kaydet
YouTube'da tarihi rekor: 500 milyon aboneye ulaştı, açıklaması olay oldu
YouTube'da tarihi rekor: 500 milyon aboneye ulaştı, açıklaması olay oldu
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası