Güler Sabancı'dan operasyon açıklaması!

/ Kaynak: AA
Güler Sabancı'dan operasyon açıklaması!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sabancı'dan 17 Aralık operasyonu yorumu, 'Türkiye'nin bu sorunlardan demokrasisini güçlendirerek çıkacağına inanıyoruz.'

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, toplumsal barış ve hoşgörünün sağlayacağı güven ortamının, Türkiye'nin iç tasarruf oranını artıracağı, yatırımları güçlendireceği, milli gelir ve istihdamda büyümenin aşırı bir cari açık oluşmadan hızlanmasını sağlayacağı kanaatinde olduklarını belirtti. Sabancı, Sabancı Topluluğu çalışanlarına yönelik yayımladığı yeni yıl mesajında 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi. Türkiye'nin bu süreçten büyüyerek ve güçlnerek çıkacağına inancının tam olduğunu belirtti. Sabancı açıklamalarında "Yıl sonuna doğru yeterli sayıda olmasa da kamu vicdanını rahatsız eden tutuklulukların bazılarına son verilmesinin memnuniyet verici olduğunu bildiren Sabancı, şu görüşlere de yer verdi: "Son günlerde gündeme gelen iddialar sonucunda ortaya çıkan gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Bu gelişmelerden Türkiye'nin olumsuz etkileneceği kaygısını taşıyoruz. Bununla birlikte Türkiye'nin bu sorunlardan demokrasisini güçlendirerek çıkacağına inanıyoruz. Yargının bağımsızlığına ve şeffaflığına özen gösterilmesini ve yargılamanın hukukun üstünlüğüne olan güvenimizi destekleyecek şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz. Demokrasilerde bazı zor anları ve çıkmazları aşmanın yolu, özgürlük ve güvenlik içinde yapılan seçimlerdir. Ülkemiz için 2014'ün yapılacak seçimlerin katkısıyla, istikrar ve toplumsal barışa ulaşacağımız bir geçiş yılı olmasını diliyorum. Seçimler sürecinin yaşadığımız sorunlara da somut çözüm önerileri getirecek, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde, çağdaş bir demokrasi özlemine uygun biçimde seyretmesini diliyoruz. Son günlerde canlanmaya başlayan Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği için gerekli çalışmaların yapılmasını çok önemsiyoruz. Çünkü ülkemizin evrensel değerlerle gelişmiş demokrasiyi hakettiğine inanıyoruz. Toplumsal barış ve hoşgörünün sağlayacağı güven ortamının, Türkiye'nin iç tasarruf oranını artıracağı, yatırımlarımızı güçlendireceği, milli gelir ve istihdamda büyümenin aşırı bir cari açık oluşmadan hızlanmasını sağlayacağı kanaatindeyiz. Böylece Türkiye'miz için 2014 yılının daha hızlı ve sürdürülebilir biçimde büyüyen bir ekonomiye ve daha mutlu bir topluma giden yolda, 2023 hedefine kararlı yürüyüşümüze de güç katmasını temenni ediyoruz" dedi.
"Büyümenin yüzde 4'e yakın gerçekleşeceği görülüyor"
Sabancı, 2013 yılının hem olumlu gelişmelerin hem de gerilimlerin yaşandığı bir yıl olduğunu, yılı bitirirken de zor günlerden geçildiğini gördüklerini belirtti. Türkiye'de büyümenin 2012'ye kıyasla en az 1,5 puan daha yüksek düzeyde, yüzde 4'e yakın gerçekleşeceğinin görüldüğünü aktaran Sabancı, iç barışa dönük çözüm sürecinde önemli adımlar atıldığını, çözüm sürecinin yavaş da olsa devam edebildiğini kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...