Türkiye adım adım sağlık üssü olacak

- Güncelleme:
Türkiye adım adım sağlık üssü olacak

Gündem Haberleri

Türkiye, sağlık alanında merkez olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda, birçok yeni proje geliştirildi. Yakında ilaç ve tıbbi cihaz ihracına başlanacak, yerli aşılar üretilecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu açıkladı. Böylelikle her alanda bu vizyona yakışır yeni adımlar atılacak. Sağlık Bakanlığı da önümüzdeki 5 yıla damgasını vuracak projelerini şekillendirmeye başladı. ‘Örnek alan değil örnek olan’ anlayışı ile hazırlıklarını sürdüren Bakanlık, yeni dönemde Türkiye’yi sağlık alanında bir hub (merkez) hâline getirecek. Bunun için şehir hastanelerinin küresel çapta markalaştırılması başta olmak üzere birçok başlıkta hazırlıklar yapıldı. Planlama şöyle: 

KÜRESEL MARKA HEDEFİ 

Aşı ve biyoteknolojik ürünleri üretmek üzere hıfzıssıhha kurumu Türkiye Yüzyılı için yeniden yapılandırılıyor. Türkiye’nin bağışıklama programında yer alan aşıların yüzde 86’sı hücreden itibaren tamamen yerli olarak üretilecek. Sağlık Vadisi adı altında Ankara Bilkent’te bir teknopark kurulacak. Sağlık vadisi, ekonomi serbest bölgesi ilan edilecek, ilaç ve tıbbi cihaz üreten fabrikalar için alan ayrılacak. Serbest bölge içinde bir teknoloji geliştirme alanı kurulacak ve akredite laboratuvarlardan oluşan AR-GE merkezi olacak. Girişimcilere ve sanayicilere ihtiyacı olan AR-GE desteği bu akredite laboratuvarlardan verilecek. Kuluçka merkezinde Sağlık AR-GE’si yapan girişimciler için teçhizatlandırılmış alanlar bulunacak. Türkiye, artık ürettiği ilaç ve tıbbi cihazı ihraç eden bir ülke hâline gelecek. Sağlık vadisinde 100 bin yeni istihdam sağlanacak. 

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ YAYGINLAŞACAK

Sağlık hizmetlerinin ana merkezleri hâline gelen şehir hastaneleri bünyesinde sağlık akademisi kurulacak, buralar aynı zamanda bilim ve teknoloji merkezi olarak da faaliyet gösterecek. Bu hazırlıklarla birlikte şehir hastanelerinin küresel markalaşmasının da önü açılmış olacak. ‘Sağlıklı yaş alma devrine geçilmesi’ projesi ile 85 yaş üzeri herkes kendilerinden sorumlu olacak bir doktora emanet edilecek. Ayrıca dünyada ilk defa Türkiye’de başlatılan ve şu anda pilot olarak uygulanan aile diş hekimliği uygulaması ülke geneline yaygınlaştırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...