Mehmet Akif Ersoy yeniden adliyede! İtirafçı olmak istedi, ifade verdi
İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Akif Ersoy, , İstanbul Adalet Sarayı'nda ek ifade verdi. 'Etkin pişmanlık'tan yararlanmak istediği öne sürülen Ersoy'un savcılığa verdiği ek ifade işleminin yaklaşık 3.5 saat sürdüğü öğrenildi.
- Tutuklu gazeteci Mehmet Akif Ersoy, uyuşturucu soruşturması kapsamında adliyeye getirildi.
- Ersoy'un etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği öğrenildi.
- Bu talep üzerine savcılık tarafından ek ifade vermesi bekleniyor.
- Vereceği ifadenin tutukluluk durumu üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor.
Geçtiğimiz haftalarda uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy, ek ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
Ersoy, İstanbul Adalet Sarayı'nda ek ifade verdi. Ersoy, Savcılıktaki yaklaşık 3, 5 saat süren ek ifade verme işlemlerinin ardından tekrar cezaevine gönderildi.
İTİRAFÇI OLMAK İSTEDİ
TGRT Haber muhabiri Hanifi Bayar, "Cezaevinden avukatları aracılığıyla etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini söyledi. Savcılık makamı bir kez daha kendisini bu sebeple ifadeye çağırdı. Birazdan savcılık makamında yeniden ifade verecek. Anlatacakları çok önemli. Neler söyleyecek bu gelişmeleri takip edeceğiz. Tutukluluk halinin devam edip etmeyeceği de netlik kazanacak" dedi.
UYUŞTURUCU TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI
Gözaltına alındıktan sonra uyuşturucu testine sokulan Habertürk eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile spiker Ela Rumeysa Cebeci'nin 'yasaklı madde' testleri pozitif çıkmıştı.
Ersoy ifadesinde tüm iddiaları reddetse de 11 Aralık'ta "şüphelilerin kendi konutlarında uyuşturucu madde kullanılmasına yer ve imkan sağladıkları, eve gelen kadınlara uyuşturucu madde temin ettikleri, Ersoy'un çevresindeki kişilerle kadınları ilişkiye sokarak, bu kişiler üzerinden sektörel ve maddi menfaat sağladığı" gerekçeleriyle tutuklanmıştı.
