'Menbiç daha başlangıç'

'Menbiç daha başlangıç'

GÜNDEM Haberleri

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, son gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.

Selçuk Böke ANKARA

ABD ve Türkiye arasında terör örgütü PYD/YPG’nin Menbiç’ten tahliye edilmesi konusunda vardığı mutabakatın olumlu olduğunu belirten Mustafa “Umarız bu mutabakatın diğer aşamaları da uygulanır ve Menbiç’te terör örgütü bitirilir. Tabii ki bu Menbiç’le sınırlı değil; Fırat’ın doğusunda da bir terör yuvalanması var. Bu da Türkiye’nin millî güvenliğini tehdit eden ve Suriye’yi de bölmeye çalışan bir terör örgütü. Dolayısıyla aynı şekilde Fırat’ın doğusundan da tahliye edilmesi gerekiyor. Menbiç’i başlangıç olarak görüyoruz” dedi. BM gözetimde yapılan Suriye anayasa komisyonu çalışmalarını Suriye rejimin baltalamaya çalıştığını söyleyen Mustafa “Anayasa komisyonuna olumlu yaklaşımımız baştan beri sürüyor. BM’ye 50 kişilik isim listelerimiz sunduk. Ama maalesef rejim bu girişimleri engellemeye çalışıyor’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...