Mercedes'ten Gazze'ye 1 milyon Euro ek destek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mercedes'ten Gazze'ye 1 milyon Euro ek destek

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail katliamlarından en büyük zararı şüphesiz siviller gördü. Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketine ek olarak Gazze’ye 1 milyon Euro daha insani yardım yapma kararı aldı.

7 Ekim'de Hamas'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' ile Ortadoğu'da yeni bir savaş başladı. İsrail, Hamas güçlerinin saldırılarını bahane ederek Gazze'yi işgal etmeye ve oradaki insanlara ölüm yağdırmaya başladı. Binlerce insanı kadın, çocuk, yaşlı demeden sokaklarda, hastanelerde, okullarda katleden İsrail güçleri, her geçen saniye katliamlarını şiddetlendiriyor. Hamas ise İsrail saldırılarına karşı el yapımı füzeler ile karşılık veriyor. Bölgede sivil kayıpların fazla olması, özellikle bebek ve çocuk ölümleri, uluslararası toplumu harekete geçirdi. 

MERCEDES'TEN GAZZE'YE EK YARDIM

Ortadoğu’daki sivillerin akıbetinden endişe duyan Mercedes-Benz, bölgeye yönelik yaptığı insani yardımları artırıyor. Mercedes-Benz Ekim ayında hem Gazze hem de İsrail’de sivillere destek olmak amacıyla Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon euro bağışlamıştı. Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketine ek olarak Gazze’ye 1 milyon euro daha insani yardım yapma kararı aldı.1 milyon euro’luk ek yardım, halen bölgede Filistinli sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerini organize etmekte olan Alman Kızıl Haçı’nın kardeş kuruluşları Filistin Kızılayı (PRCS) ve Mısır Kızılayı (ERCS) ile birlikte bölgeye ulaştırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...