Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Oğulbey Teknoloji Üssü’nün temeli atıldı! Çelik Kubbe için dev üretim merkezi

Türkiye'ye önümüzdeki on yıllar boyunca güç verecek yatırım bugün hayata geçti. ASELSAN'ın Gölbaşı-Oğulbey'e kuracağı teknoloji üssü (Oğulbey Teknoloji Üssü) için temel atıldı. Söz konusu üs, Çelik Kubbe için üretim merkezi görevi görecek. Yatırım için, 1,5 milyar dolarlık bütçe ayrıldı.

Kaydet
|

ASELSAN, Çelik Kubbe’ye güç katacak yeni teslimatlarını Gölbaşı Teknoloji Üssü’nde yaptı.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende, Oğulbey Teknoloji Üssü’nün temeli atıldı.

Oğulbey Teknoloji Üssü’nün temeli atıldı! Çelik Kubbe için dev üretim merkezi - 1. Resim
Başlık ResmiOğulbey Teknoloji Üssü’nün temeli atıldı! Çelik Kubbe için dev üretim merkezi - 1. Resim


OĞULBEY TEKNOLOJİ ÜSSÜ İÇİN 1,5 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE

Türkiye'nin geleceğini inşa edecek dev yatırım için, 1,5 milyar dolarlık bütçe ayrıldı.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Çelik Kubbe' için tarihi mesaj: Envantere alıyoruz, farklı bir klasmana çıkacağız

Erdoğan, bunun son yıllarda yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Oğulbey Teknoloji Üssü’nün temeli atıldı! Çelik Kubbe için dev üretim merkezi - 2. Resim
Başlık ResmiOğulbey Teknoloji Üssü’nün temeli atıldı! Çelik Kubbe için dev üretim merkezi - 2. Resim


"LAF DEĞİL İCRAAT ÜRETİYORUZ"

Üssün temelinin atıldığı Gölbaşı Yerleşkesi, 800 dönümlük bir alanı kaplıyor.

Temel atma töreninde konuşan Erdoğan, Çelik Kubbe bileşenleri için seri üretim merkezi olacak olan Oğulbey Teknoloji Üssü için şu ifadeleri kullandı:

Bugün ayrıca geleceğimizi inşa edecek dev yatırımın temelini atıyoruz. Oğulbey Teknoloji Üssü 1,5 milyar dolarlık yatırımla son dönemin en büyük yatırımlarından birisi olacak.

Cumhuriyet tarihimizin tek seferde yaptığı en büyük savunma sanayi yatırımıdır. Aselsan savunma sanayiimizin kalbi durumunda olduğu için tüm sektör için kritik bir eşik olacaktır. Gölbaşı Yerleşkesi 800 dönümlük bir alan. En az 30 senelik plan yapacak bir alana kavuştuklarını söylediler.

Bugün bu yerleşkenin tamamı dolmuş durumda. Biz de ilgili kurumlarımızla yeni yerleşke için temelleri attık. 900 futbol sahasından büyük, 6500 dönümlük alanı Aselsan'a tahsis ettik. Dikkat edin laf üretmiyoruz, icraat yapıyoruz. Bu yerleşkenin iki katından daha büyük bir alandan bahsediyorum.

Oğulbey Teknoloji Üssü bölgenin en ileri teknoloji merkezlerinden biri olacaktır. Bu tesis Aselsan'ın seri üretim kapasitesini iki katından daha fazla artıracaktır. Yoğun bir gayretle 2026'ın ortasında ilk tesisi devreye alacağız. Bu tesis betonla demirle yapılacak bir iş değil. Bu iş teknolojiyle üretimle ilgili bir iş. Bu tesis gençlerimizin hayallerini yaşayabilecekleri bir ortam sunacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.