Pençe Kılıç Harekatı'ndan ilk görüntüler! Hedefler böyle vuruldu

- Güncelleme:
Pençe Kılıç Harekatı'ndan ilk görüntüler! Hedefler böyle vuruldu

GÜNDEM Haberleri

Gece yarısı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Pençe Kılıç Harekatı'na ait ilk görüntüler Milli Savunma Bakanlığı tarafındna yayınlandı.

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine başlatılan hava harekatından ilk görüntüler Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Paylaşıma düşülen notta, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

"BM'NİN 51. MADDESİNDEN DOĞAN MEŞRU MÜDAFAA HAKLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA..."

MSB, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG'li teröristler tarafından Türkiye'ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra ettiğini duyurdu. İşte MSB'den yapılan açıklama;

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...