Rus petrokimya şirketi SIBUR'dan AFAD'a 1 milyon dolar bağış

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus petrokimya şirketi SIBUR'dan AFAD'a 1 milyon dolar bağış

GÜNDEM Haberleri

Rusya'nın en büyük petrokimya şirketi SIBUR, Türkiye'de depremden etkilenen vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) 1 milyon dolar bağışladI.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremina rdından 10 ilimizde büyük yıkım yaşanırken, binlerce can hayatını kaybetti. Yaraların sarılması için dünyanın dört bir yanında yardımlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Rusya'nın en büyük petrokimya şirketi SIBUR'un, Türkiye'de depremden etkilenen vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) 1 milyon dolar bağışladığı bildirildi.

TÜRKİYE'DE SATILAN HER TON ÜRÜNDEN EN AZ 5 DOLAR BAĞIŞ

Türkiye'de de faaliyet gösteren SIBUR'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Türkiye'deki depremzedelere yardımlarını sürdürdüğü belirtildi.

Şirketin, daha önce şubat-mart aylarında Türkiye'de satılan her ton üründen en az 5 dolar bağışta bulunmayı taahhüt ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, bu kapsamda AFAD'a 1 milyon doların transfer edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şirketin desteğiyle Rus işletmelerin SIBUR'un ham maddelerinden üretilen plastik ürünleri, depremler nedeniyle üretim ve lojistik aksaklıklarıyla karşı karşıya kalan Türkiye'ye kesintisiz şekilde tedarik etmeye devam ettiği vurgulandı.

SIBUR, 2022'de Türkiye'ye önemli miktarda polipropilen, polietilen, LPG, sentetik kauçuklar ve sıvı kimyasallar gibi çeşitli petrokimya ürünleri tedarik etmişti.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...