Şehit babasına 'Sen kimsin lan' diyen Can Ataklı hakim karşısında: Skandal sözlere skandal savunma!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pençe-Kilit şehidinin babasını 'Kimsin lan sen' sözleri ile hedef alan gazeteci Can Ataklı, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Ataklı savunmasında, skandal ifadelerini yok sayarak 'kötü söz' söylemediğini, bu davanın bir linç kampanyasının ürünü olduğunu iddia etti.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan, kılınan cenaze namazının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya, selam gönderenlere de hakkımı helal etmiyorum" demişti. Gazeteci Can Ataklı da şehit babasını hedef alarak, "Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var? Kimsin lan kimsin" diye konuşmuştu.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Can Ataklı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ataklı, avukatlarıyla katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatları da müşteki olarak hazır bulundu.

Şehit babasına 'Sen kimsin lan' diyen Can Ataklı hakim karşısında: Skandal sözlere skandal savunma! - 1. Resim

'KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEDİM'

Savunmasında 47 yıllık gazeteci olduğunu belirten Ataklı, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine başladığı günden beri bu mesleğini ifa ettiğini, yayınlarında terörü savunan cümle kullanmadığını ve devletin terörle mücadelesine yönelik kötü söz söylemediğini söyledi.

'LİNÇ KAMPANYASI'

Dava konusu videonun kesilerek servis edildiğini de belirten Ataklı, davanın linç kampanyasına dönüştürüldüğünü kaydetti.

Beyanları sorulan müşteki avukatları, davaya müdahillik talebinde bulundu.

'NEFRET DOLU ÜSLUP'

Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı İbrahim Gögsu, 45 yıldan fazla süredir gazetecilik yapan birinin sorumluluk sahibi olarak davranması gerektiğine dikkati çekerek, Ataklı'nın nefret dolu bir üslupla paylaşım yaptığını iddia etti.

İçeriklerin silinse dahi olumsuz etki yaptığını, paylaşımın şehit ve şehit yakınlarını aşağılayıcı paylaşım olduğunu belirten Gögsu, sanığın cezalandırılması talebinde bulundu.

MAHKEME ARA KARARI AÇIKLADI

Ara kararını açıklayan mahkeme, müşteki avukatlarının davaya müdahillik taleplerini kabul etti. Sanık hakkında daha önce verilen "yurt dışına çıkış yasağı" yönündeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında konuşan sanık Ataklı, suçlamanın kendi adına yaralayıcı olduğunu ve yapmadığı bir şey için kasıtlı kampanya düzenlendiğini ileri sürdü.

3 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gazeteci Ataklı'nın sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir videoda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan bir askerin babasıyla ilgili kullandığı ifadeler üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılıyor.

Sanık Ataklı'nın yayında kullandığı sözlerin kışkırtıcı tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği aktarılan iddianamede, Ataklı'nın sözlerinin, halkın bir kesimini diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu da öne sürülüyor.

Videonun pek çok hesap ve grup tarafından paylaşılarak gündem oluşturduğuna da değinilen iddianamede, tahrik edilenler nazarında endişe oluşturacak şekilde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı da belirtiliyor.

İddianamede, Ataklı'nın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Irfan oto19 Mart 2024 14:43

ALLAH bu adamın şerrinden korusun en yakın zamandada cezasını hem bu dünyada hemde ahirette versin inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...