Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türkiye'ye gelip ifade verdi, hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türkiye'ye gelip ifade verdi, hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin gündemine oturan kazada yeni gelişme yaşandı. İstanbul Fatih'te karıştığı kazada motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türkiye'ye gelip savcılığa ifade verdi. Ardından hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ilk ifadesinde kaza anını anlattı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud Türkiye'ye gelip savcılığa ifade verdi. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, kazaya ilişkin savunmasını, "Motosiklet bir anda durup döndü. Frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim." sözleriyle yaptı.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU KAZA ANINI ANLATTI

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin hakkında yakalama kararı bulunan ve 6 yıla kadar hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un resen düzenlenen celse ile yargılanmasına başlandı.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Muhammed Hasan Şeyh Mahmud ve avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan Mahmud, olay tarihinde aracı kendisinin kullandığını söyledi.

Avrasya Tüneli'nden çıktıktan sonra 5-10 dakika ilerlediğini ifade eden sanık, önünde hızlı giden motosiklet olduğunu, bir anda durduğunu ve yolun sağ tarafına doğru döndüğünü belirtti.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu kaza anına ilişkin ilk ifadesinde şöyle konuştu:

"Ben frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim. Bu sırada yaklaşık 55 kilometre hızla ilerliyordum. Öndeki motosikletin gittiğini görmüştüm. Ancak motosiklet bir anda durup döndüğü için ben de bu durumu beklemediğimden çarpmayı engelleyemedim."

DURUŞMA ERTELENDİ, SERBEST BIRAKILDI

Sanık avukatı Şeyda Yıldırım ise müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını ve serbest bırakılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın serbest bırakılmasına karar verdi.

Sanık hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmeden mahkeme, sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirinin de kaldırılmasını kararlaştırdı. Duruşma ise 16 Ocak'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Fatih ilçesi Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde, 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38), Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil tarafından arkadan çarptı.

Kaza sonucu yola savrulan Yunus Emre Göçer, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak, 6 Aralık 2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in yaşamını yitirmesi üzerine, şüpheli Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan gözaltı talimatı verildi. Ayrıca, şüpheliye yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Kazanın ardından şüpheli Mohamud ise önce polis merkezinde ifadesinin ardından serbest bırakılmış, daha sonra yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı. Bu sırada vefat haberiyle birlikte şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış ancak şüphelinin 2 Aralık 2023’de Türkiye’den ayrıldığı tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, şüpheli 2 Aralık 2023 tarihinde yurt dışına çıktı. Bu durum üzerine, 8 Aralık 2023 tarihinde şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için dosya adli tıp kurumuna gönderildi.,

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...