Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Taner Yıldız: Dinlendiğimi liste açıklanınca öğrendim
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Taner Yıldız: Dinlendiğimi liste açıklanınca öğrendim

Son Güncelleme: 26 Şubat, 2014 - 12:08
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Taner Yıldız: Dinlendiğimi liste açıklanınca öğrendim
Fotoğraf Başlığı Taner Yildiz: Dinlendigimi liste açiklaninca ögrendim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, telekulak ve casusluk skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaydet
a- | +A
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji alanında yapılan gizli telefon görüşmelerinin hukuksuz şekilde dinlenmesine sert tepki gösterdi. Konunun sadece enerji sektörüyle alakalı olmadığını belirten Yıldız, "Enerji Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesi. Dinlendiğimi liste açıklanınca öğrendim. Özellikle daha olgunlaşmadan müzakere sürecindeki bazı görüşmeler aktarılıyorsa bu casusluğun ta kendisi" dedi. Terör örgütü bahanesiyle 7 bin kişinin dinlenmesi Türkiye'nin gündemini sarsarken, listenin başına ekonomide enerji yönetimi yerleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Enerji İşleri Genel Müdürü Zafer Demircan, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Murat Karapınar listede yer aldı. Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Kurul Üyesi Alpaslan Bayraktar ile Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu da dinlenen bürokratlar arasında bulunuyor. Dinlemelerin sadece enerji sektörü ve kendisiyle alakalı olmadığını ifade eden Yıldız, bunun Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesi olduğuna dikkat çekti. Yıldız, şunları kaydetti: "Bunu son derece mahsurlu ve Türkiye'nin bir kısım mahrem bilgileriyle alakalı görüyorum. Ben birçok ülkenin enerji bakanıyla telefonla görüşme yapıyorum. Bunun enerji sektörüyle ilgili olarak ulusal güvenlik meselesi olarak ele alınmasının doğru olacağına inanıyorum. Eğer bizim görüşmelerimiz, özellikle daha olgunlaşmadan müzakere sürecindeki bazı görüşmeler aktarılıyorsa bu çok ama çok yanlıştır. Casusluğun ta kendisi. Türkiye'nin enerji sektörüyle alakalı gerek bölgesini gerekse dünyanın birçok ülkesini ilgilendiren bir yapılanması var. Türkiye'nin etkinliğini artırdıkça, büyümesini tamamladıkça hinterlandı daha da genişliyor. O yüzden enerji, bu müzakerelerin dış ilişkilerden arındırılamayacak kadar büyük projelerin gerçekleşmesinde kritik ve önemli bir nokta." Yıldız, Ukrayna'daki gelişmelerin enerji akışına etkisinin sorulması üzerine ise "Doğalgazın akışıyla ilgili herhangi bir endişe duymuyoruz. Çünkü bu uluslararası bir mesele, yalnızca Ukrayna ile Rusya arasındaki bir mesele değil. O yüzden Ukrayna'dan geçen ve Rusya'dan Türkiye'ye ulaşan doğalgaz boru hatlarıyla alakalı herhangi bir sıkıntı veya endişeye mahal görmüyorum" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin pazartesi günü itibarıyla Bakanlar Kurulu'nda TANAP'ın kamulaştırılmasıyla ilgili düzenlemeyi imzaya açtığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve BP Türkiye işbirliğinde '3. TEPAV-BP Enerji Forumu', TEPAV'da gerçekleştirildi. Küresel enerji konuları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve bu alandaki bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferansa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji alanında faaliyet gösteren şirketlerin yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilgili kamu kurumlarından temsilciler katıldı. Bakan Yıldız, Güney Gaz Koridoru'nun gerek Türkiye, gerekse bölge için son derece önemli olduğunu belirterek, AB ülkelerinin doğalgazdaki arz güvenliğinin çözümü için önemli bir başlık olduğunu ifade etti. Yıldız, "Türkiye, AB ile alakalı enerji başlığının açılmamış olması sektör içindeki siyasetin yüküdür. Bu siyasetin yükünün kaldırılması lazım. Doğalgazla alakalı birçok tedarik noktasının yandaşının olmasıdır. Arz fazlasıyla alakalı bütün artıların Avrupa'da tüketilme imkanı vardır. Doğalgazda yaptığımız çalışmalar, müzakerelerdeki yapıcı tutum ortada" dedi.

DOĞALGAZ FİYATLARI KÖMÜRÜ DE ETKİLEDİ

ABD'deki doğalgazın ucuzlamasının 160 dolarlar civarındaki kömür fiyatlarını 80 dolara indirdiğine dikkati çeken Yıldız, "Doğalgaz tüketimleri biraz düştü. 12 dev firma, yaklaşık 50 bin megavatlık doğalgaz santrallerini kısa sürelerde durdurdular. Doğalgaza Avrupa'nın bağımlılığı her geçen gün artıyor. Türkiye, özellikle bir zincirin halkasını tamamlamaktadır. Üretilirse iletilecek, iletilecekse tüketilecektir. Bu pazarlama ekonomisi burada kendini mutlaka gösterecektir. Türkiye pazartesi günü itibarıyla Bakanlar Kurulu'nda TANAP'ın kamulaştırılmasıyla ilgili düzenlemeyi imzaya açtı" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, konuşmasında şunları kaydetti:

"(İran'la uzlaşma) İran gazı, İran'da bu siyasi fizibiliteler oldukça ekonomik fizibiliteler mutlaka yerine oturacaktır. İran'ın dünyayla olan barışma isteği bu tür projeksiyonları (doğalgaz) mutlaka etkileyecektir. İran gazıyla beraber 2035 yılına kadar 700 milyar metreküp tüketim hedefleyen Avrupa'nın önemli tedarik noktaları olacaktır. Bütün bu konularda coğrafyasından kaynaklanan avantajları iyi kullanan bir Türkiye göreceğiz. ABD'deki hareketler 4 yıl sonra hedeflendiği gibi dünya pazarlarına açılacaksa daha üst bir fiyatla buluşma isteğiyle gerçekleşir. Yurtdışına ihraç edecekse dünya pazarlarına sübvansiyon anlamına gelir. (Güney Gaz Koridoru) Bu proje, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Yunanistan, İtalya'yı kapsamamakta, bunların etkileri olan diğer ülkeleri de kapsamaktadır."

GORDON BIRELL

BP Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Başkanı Gordon Birell ise, BP ve ortaklarının Şahdeniz 2 projesi için çalıştığını belirterek, "Kısa zaman önce BP enerji görüşlerini yayınlayarak, öngörülerini yayımladı. Doğalgazın yerli üretiminde azalma yaşanacak ve Avrupa'da ithalat artacak. AB'nin doğalgaza bağlılığı yüzde 86 artacak. Doğalgaz kömürün yerini alacak. Türkiye'de doğalgaz talebi artacak, Güney Gaz Koridoru Türkiye'nin arz güvenliği açısından da önemli bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.

Şahdeniz 2'nin ilerlemesi için boru hatları yaparak, bunların daha sonra da kullanılmasını istediklerine dikkati çeken Birell, "Biz bu projede para harcadık. TANAP stratejik bağlantı noktası olacak. Türkiye burada anahtar noktası oluşturacak, enerji güvenliği ve arz güvenliği açısından da Türkiye için faydalı olacaktır. Türkiye, BP için önemli bir ortaktır" ifadelerini kullandı. Birell, tarihteki en büyük ve önemli projelerden birinin Güney Gaz Koridoru olduğunu ifade etti.

GÜVENLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

İngiltere Avrupa Birliği Bakanı David Lidington, Avrupa'nın enerji tedariğine ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Türkiye'nin AB ile ilgili istekleri var. Enerji faslı, başlığı gerçekten çok daha fazla diyaloğa sebep olacak Türkiye-İngiltere ve Türkiye-AB açısından. Enerji konularında ve uluslararası enerji güvenliği konularının altını çizmek istiyorum. Enerji güvenliği Türkiye için çok önemli bir konu. Enerji ithalatı konusu önemli, fiyatların stabilitesi de önemli. Bizim ikili görüşmelerimizin daha geniş çaplı olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Enerji güvenliğini geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaretin artırılmasında enerji sektörünün de önemli olduğuna işaret eden Lidington, forumun önemine dikkat çekti. Lidington, "Güney Gaz Koridoru çok büyük yatırım ve mükemmel bir örnek. Türkiye'deki firmalar, şirketler aynı zamanda Azerbaycan'ın da katkılarıyla gerçekten mükemmel bir çalışma ortaya çıkmış oluyor. Geçtiğimiz Aralık ayında bir imza atıldı, burada altyapı projesi başlatıldı. AB açısından çok stratejik bir adımdı. Güney Gaz Koridoru, 50 milyar metreküplük bir kaynağı kullanıyor. Altyapı ve başka boyutlar açısından bu ülkeye büyük destek sağlayacak. İngiltere hükümeti bu projeyle alakalı daha fazla diyalog içinde olmayı arzuluyor" diye konuştu.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Şubat, 2014 - 12:08
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Irak-Norveç hangi kanalda, nereden izlenir? 2026 Dünya Kupası yayın bilgileri
Irak-Norveç hangi kanalda?
Kaydet
Trump'ın 'hediye' dediği projede şoke eden maliyet iddiası
Trump'ın 'hediye' dediği projede şoke eden maliyet iddiası
Kaydet
Robinhood'dan flaş karar! Çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
Robinhood, çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası