Suriye'de titiz operasyon! Terörist Beşir’in ailesi sorgulandı

- Güncelleme:
Suriye'de titiz operasyon! Terörist Beşir’in ailesi sorgulandı

Gündem Haberleri

Beyoğlu’ndaki kanlı terör eylemini gerçekleştiren PKK’lı Ahlem El Beşir’in gerçek kimliği, ailesi ve geçmişi operasyonla tamamen aydınlatıldı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Türkiye’yi hüzne boğan 6 sivilin can verdiği, 81 kişinin yaralandığı Beyoğlu’ndaki kanlı terör eylemine ilişkin sınırın Suriye tarafında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Suriye’de yürütülen titiz çalışma, katilin kimliğiyle ilgili başta muhalefet partileri ve benzer çevrelerin iddialarını tamamen çürüttü. PKK’lı Ahlem El Beşir’in gerçek kimliği, ailesi ve geçmişi operasyonla tamamen aydınlatıldı. MİT ve emniyet birimlerinin Afrin, El Bab, Mare, Azez, Cerablus bölgelerinde yürüttüğü titiz operasyonlar, Menbiç’e kadar uzandı. Operasyonlarda, İstiklal bombacısı terörist Ahlem El Beşir’e ilişkin önemli bilgiler elde edildi.

Suriye Millî Ordusu’nun da destek verdiği operasyonlarda ilk sorgulananlar, teröristin ablası Meryem ve abisi Muhammed Salih oldu. Güvenlik güçlerinin elde ettiği bilgilere göre Ahlem El Beşir’in PKK ile ilk teması Menbiç’te gerçekleşti. Halep-Sifira nüfusuna kayıtlı Ahlem El Beşir, burada PKK/PYD’li Ahmet A. ile beş ay birlikte yaşadı. Terörist A.’nın bir süre sonra bölgeden ayrılması sonrası, İstiklal saldırganı özel bir hücre tarafından Türkiye’deki eylem için hazırlandı.

RESMÎ KİMLİKLER BULUNDU

Terörist Beşir’in ablası ve abisinden sonra eniştesi Mustafa ile amcası da bulunarak sorgulandı. Amca Mustafa Cemil El Beşir ve Meryem El Beşir’in, terörist Ahlem El Beşir’le ilgili kritik bilgiler verdi. Söz konusu ifadeler, karanlıkta kalan ve saldırının hazırlık sürecine dair birçok noktayı aydınlattı. Terörist Beşir’in, Menbiç’teki ilişki trafiği, muhalif bölgelere ve Türkiye’ye geçişi, sahadaki işbirlikçileri, mühimmat temini ve Türkiye’de kendisini himaye eden kişilere dönük önemli bilgiler elde edildi. Ayrıca ailenin PKK, muhalif kanat ve rejimle bağlantılı isimlerine ilişkin veriler de toplandı. Operasyonlarda ayrıca Ahlem El-Beşir ve yakınlarına Suriye rejimi tarafından verilen resmî kimlikler de ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...