Yabancı askeri gemilere ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yabancı askeri gemilere ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

GÜNDEM Haberleri

Yabancı silahlı kuvvetlere bağlı gemiler bünyesindeki uçak, helikopter ve İHA'larla ilgili yönetmelik değişti. Karar Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Karadeniz ve Akdeniz birbirine bağlayan 2 boğazıyla stratejik öneme sahip Türkiye, silahlı kuvvetlere bağlı gemiler, bünyesindeki uçak, helikopter ve İHA'larla ilgili karar aldı. Karara göre, gemilerin bünyesinde bulunan uçak ve helikopterlerin yanı sıra İHA'lar Türk hava sahasına izinsiz giremeyecek.

YENİ YÖNETMELİK YÜRÜRLÜKTE

"Yabancı Silahlı Kuvvetlere Bağlı Gemilerin Türk İçsularına ve Limanlarına Gelişleri ve Bu Sulardaki Hareket ve Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HAVA ARAÇLARI, TÜRK HAVA SAHASINDA İZİNSİZ UÇAMAYACAK 

Yönetmeliğe göre, Türk iç suları ve limanlarını ziyaret etmek için izin alan yabancı silahlı kuvvetlere ait gemilerin bünyesinde bulunan uçak ve helikopterlerin yanı sıra İHA'lar da hava yolu ile Türk hava sahasına giremeyecek.

Yabancı silahlı kuvvetlere bağlı gemiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin izni olmadan bünyesindeki uçak ve helikopterler gibi İHA'ları da Türk hava sahasında uçuramayacak.

TÜRK DALIŞ PERSONELİNİN REFAKATİYLE DALIŞ İZNİ

Yabancı silahlı kuvvetlere bağlı gemilerin Türk iç suları ve limanlarında bulundukları süreçte gemideki dalgıç ve kurbağa adamlar da her ne amaçla olursa olsun dalış yapamayacak.

Ancak acil karantina kontrolü veya geminin tamirini gerektiren hallerde Türk makamlarınca verilecek izinle Türk dalış personelinin refakatiyle dalış yapılabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...