"Yenidoğan çetesi" davasının duruşması yarına ertelendi
İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmal sonucu ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi’nin yöneticileri ve üyelerinin yargılandığı davanın 7’nci duruşması görüldü. Mahkeme, duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.
- Durusma Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.
- Birleşen iddianamenin kapsamında bazı sanıkların savunmaları alındı.
- Sanık Süleyman Oktay bir kusurunun olmadığını söyledi.
- Tutuklu sanık Şeyhmus Çelik kamuyu zarara uğratmadığını, suç örgütü üyesi olmadığını ve e-imzalısını acil gelen hastalar için hastanede bıraktığını belirtti.
- Doktor sanık Hilda Keykubad, hastaların tedavileriyle tek tek ilgilendiğini, 10 yıldan beri hastanede çalıştığını ve hiçbir zaman hata yapmadığını iddia etti.
- Mahkeme heyeti, duruşmanın yarın saat 10.00'a ertelendiğini belirtti.
İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 13'ü tutuklu 63 sanığın yargılandığı dava yarına ertelendi.
Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesince, adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmada, birleşen iddianameler kapsamında bazı sanıkların savunmaları alındı.
Birleşen dosya yönünden SEGBİS'le savunma yapan sanık İbrahim Oktay, bir kusurunun olmadığını söyledi.
Tutuklu sanık Şeyhmus Çelik ise kamuyu zarara uğratmadığını, suç örgütü üyesi olmadığını belirterek, e-imzalı kaşesini acil gelen hastalar için hastanede bıraktığını dile getirdi.
Doktor sanık Hilda Keykubad da gün içinde serviste veya yenidoğanda yatan hastaların durumuyla ilgili hasta yakınına bilgi verdiğini ve hastaların tedavileriyle tek tek ilgilendiğini anlattı.
Gazeteci Emrullah Erdinç serbest bırakıldı
İşinden ve çocuğundan başka bir hayat yaşamadığını belirten Keykubad, şunları kaydetti:
"10 yıldan beri hastanede canla başla çalışırım. Ben hayatımı hastalarıma ve çocuğuma adadım. Çok yoğun çalıştığım için evimi çocuğumu ihmal ettim ama hatalarımı asla ihmal etmedim, etmem de. Bunlardan hiçbir zaman şikayet etmedim. Yapım gereği asosyal bir insanım. Hayatım boyunca ne adliye ne karakol gördüm. Şimdi bebek ölümünün ihmaliyle yargılanıyorum ve çok canım yanıyor. Burada olmaktan hicap duyuyorum, utanıyorum. Bu zamana kadar birçok riskli hasta tedavi edip şifayla eve yolladım. 2006 yılında şifayla taburcu ettiğim bir hasta, erken doğdu, hatta basında 'Parmak bebek hayata tutundu' diye haberlere bile konu oldu. Günlerce başında bekledim. O bebeği şifayla taburcu ettim hala da takiplerini yaparım. Suçsuzluğum ortaya çıksın istiyorum, aileme ve işime geri dönmek istiyorum, adaletinize güveniyorum. Hastaneden 20 bin lira almamın sebebi hastaneyle yarı zamanlı olarak anlaştım. Yani aldığım o ücret bundan dolayıdır."
Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.
