Gram altın neden yükseliyor? Gram altındaki yükselişin nedeni belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altın neden yükseliyor? Gram altındaki yükselişin nedeni belli oldu

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gram altın, Powell'ın faiz indirimi sinyali vermesi nedeniyle yükseliyor. | Gram altın son günlerde yükselişe geçti ve rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altındaki yükseliş sonrası altın yatırımcıları gram altın niye yükseliyor merak etmeye başladılar. Başta altın yatırımcıları olmak üzere birçok kimse tarafından merak edilen gram altındaki yükselişin sebebi ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından kaynaklanıyor. Peki, Gram altın neden yükseliyor? İşte altındaki yükselişin nedeni!

Gram altın neden yükseliyor? Gram rekor kırmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faize ilişkin açıklamaları gram altında yükselişe neden oldu. İşte detaylar…

GRAM ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Son günlerde hızlı bir yükseliş gösteren gram altın, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın bu yıl için faiz indirimi sinyali vermesinin ardından zaten yükselişte olan gram altın rekor tazeledi.

Gram altındaki yükselişin nedeni, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirmesi gram altın fiyatında yükselişe neden olabilmesinden kaynaklanıyor. Ancak bu durum, dolar kurundaki değişim, enflasyon, yatırımcı talebi ve küresel ekonomik koşullar gibi diğer etkenlere de bağlıdır.

Faiz indirimi, doların zayıflamasına neden olabilir. Bu durum, ithal edilen altının daha ucuz hale gelerek gram altın fiyatında bir artışa yol açabilir. Faiz indirimi, enflasyonu artırabilir. Enflasyonist ortamlarda altın, güvenli liman olarak görülür ve bu da gram altın fiyatında bir artışa neden olabilir. Yine faiz indirimi yapılması, yatırımcıların risk alma iştahını artırabilir. Bu durum, altın gibi değerli metallere olan talebi artırarak gram altın fiyatında bir artışa yol açabilir.

Gram altın neden yükseliyor? Gram altındaki yükselişin nedeni belli oldu - 1. Resim

PEKİ POWELL NE DEDİ, FAİZ İNDİRİMİ OLACAK MI?

Bu hafta ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde açıklamalarda bulunan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, bu yıl faiz indirimine gideceklerini belirtmişti. Faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini belirten Powell, "bu yılın bir noktasında" bunu yapmanın muhtemelen uygun olacağını belirtmişti.

Powell açıklamaları sonrası yükselişini hızlandıran altının ons fiyatı 2 bin 169 dolarla, gram fiyatı ise 2 bin 230 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Gram altın neden yükseliyor? Gram altındaki yükselişin nedeni belli oldu - 2. Resim

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altındaki yükseliş devam ederken, piyasalar ABD tarım dışı istihdam verisi ve Fitch'in Türkiye için not değerlendirmesine odaklandı. ABD'de tarım dışı istihdam, şubatta 275 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,7'den yüzde 3,9'a yükseldi. Tarım dışı istihdam verilerinin ardından ons altın fiyatları verinin açıklandığı sıralar bulunduğu 2.171 dolardan 2.185 dolara kadar yükseldi. Ons altın saat 16.53 itibarıyla 2.174 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Gram altın da ons altındaki yükselişe paralel olarak 2.231 lira seviyesinden alıcı buluyor.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...