İkinci evi olana vergi var mı? İkinci evi olan vergi mi ödeyecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İkinci evi olana vergi var mı? İkinci evi olan vergi mi ödeyecek?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İkinci evi olana vergi mi geliyor, sorusu özellikle ev sahipleri tarafından sorgulanmaya başlandı. Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor, sorusu gündem oldu. Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda yer alan detay ev sahiplerinin canını sıktı. ikinci evi olanlara ek vergi mi geliyor? İşte detaylar...

İkinci evi olana vergi geliyor, iddiası araştırılıyor. İkinci evi olanlara, birden fazla evi olanlara yüksek oranda bir vergi hazırlığı başladı. İki evi olanlara yeni vergi yolda. İkinci evi olanlara ek vergi mi geliyor? Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor? Ayrıntılar haberimizde...

İKİNCİ EVİ OLANA VERGİ VAR MI?

Birden fazla konut sahibi olanlar kademeli ilave vergi ödeyecek. Konut sektöründe yeni düzenlemelerle birlikte, birden fazla evi olanlar için vergi düzenlemesi gelecek. İkinci evi olanlar daha yüksek oranda vergi ödeyecek. Merkez Bankası, birden fazla konuta olanlara ilave vergi hazırlığına başladı. Öte yandan kiradan geçinenlere de şirket alternatifi talep etti.

Merkez Bankası aynı zaman  ikinci ev alacaklara kredilerin, hane halkının konut sayısına göre bir faizle verilmesi gibi düzenlemeler de önerdi. Diğer bir öneri olarak da dar gelirlilerin kiradan kurtulmaları için çeşitli ülkelerde uygulanan modellerin Türkiye’ye getirilmesini de enflasyon raporunda sunuldu. Öte yandan Merkez Bankası, kamunun yanı sıra özel sektörün de kiralanmak amacıyla konut inşa etmesi gerektiğini vurguladı.

İkinci evi olana vergi var mı? İkinci evi olan vergi mi ödeyecek?

HİSSELİ KİRACILIK NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Hisseli kiracılık dar gelirlilerin ev alabilmesine imkan sağlamak için Londra'da uygulanan bir modeldir. Londra'da uygulanan bu model, birikim düzeyi yetersiz hane halklarının konut sahibi olmasına olanak tanıyor. İlk defa konut sahibi olacak bireylerin konutların bir kısmını satın alıp, kalan kısmı için kira ödemelerine olanak tanıyor. Bu kapsamda TCMB hisseli kiracılık modelinin Türkiye'de uygulanmasını önerdi.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...