Teravih namazı tek niyetle kılınır mı? Teravih namazında her 4 rekatta niyet etmek gerekir mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Teravih namazı tek niyetle kılınır mı? Teravih namazında her 4 rekatta niyet etmek gerekir mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teravih kılarken her 4 rekatta veya 2 rekatta bir niyet etmek daha iyidir. | 20 rekatlık teravih namazı bazı camilerde 4’er bazı camilerde ise 2’şer kılınmaktadır. Teravih namazı için “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama” şeklinde niyet edilir. Peki, Teravih namazı tek niyetle kılınır mı yoksa her rekatta niyet etmek gerekir mi? İşte teravih namazı niyetine ilişkin bilgiler…

Teravih namazı tek niyetle kılınır mı? Teravih namazına niyet eğer cemaat ile kılınıyorsa “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama” şeklinde yapılır. Peki, Teravih namazı tek niyetle kılınır mı yoksa her rekatta niyet etmek gerekir mi? İşte cevabı..

TERAVİH NAMAZI TEK NİYETLE KILINIR MI?

Teravih kılarken her iftitah tekbirinde niyet etmek daha iyidir. Yani 20 rekatlık teravih namazının her 4 rekatında veya 2 rekatında bir niyet getirmek daha iyi olur.

TERAVİH NAMAZI NİYETİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Dinimizislam.com’da teravih namazı niyetine ilişkin yer alan sual ve cevaplar şu şekildedir:

Sual: Teravihe ilk başlarken, imamın ikişer ikişer mi yoksa dörder mi kıldıracağını bilmiyoruz. İki mi, yoksa dört rekat olarak mı niyet edeceğiz?

CEVAP: Sadece teravihe niyet edilir, imam kaç kıldırırsa kıldırsın, fark etmez.

Sual: Teravih namazını kazaya niyet ederek kılarken, toplam 20 rekat olması gerekir mi? Yani diyelim iki günlük kaza kılamaz mıyız? Teravih namazı sevabı alabilmek için niyet nasıl olmalıdır?

CEVAP: Bir günlük kaza namazı kılarken teravihe de niyet edilirse hem kaza hem de teravih kılınmış olur. İki günlük kaza kılınırsa daha iyidir. Kaza namazı ne kadar çok kılınırsa sevabı o kadar çok olur.

Teravih namazı tek niyetle kılınır mı? Teravih namazında her 4 rekatta niyet etmek gerekir mi? - 1. Resim

Sual: Kazaya da niyet ederek teravih namazını evde birkaç kişi ile cemaatle kılmak caiz mi?

CEVAP: Kaza namazı, aynı namazlar olmadığı için cemaatle kılınmaz. Hepsi aynı kazayı yapsa olur.

Sual: Kaza borcu olan kimsenin cemaatle kılınan teravih namazında teravih namazına mı yoksa kazaya kalan namazlarına mı niyet etmesi gerekir?

CEVAP: Cemaatle kılınan teravih namazında kazaya niyet edilmez. Cemaatle sadece aynı namazlar kaza edilir. Herkesin kazası ayrıdır.

Sual: Ramazanda cemaatle teravih kılan kimse kazaya kalmış namazlarına niyet etse caiz olur mu?

CEVAP: Caiz olmaz.

Sual: Kaza borcu olmayan, evde yalnız başına kılarken teravihe mi yoksa kazaya mı niyetlenmelidir?

CEVAP: İkisine de niyetlenmesi iyi olur.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...