5 milyon yıllık mağara Tulumtaş Mağarası nerededir, açıldı mı? Tulumtaş Mağarası ziyaret saatleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
5 milyon yıllık mağara Tulumtaş Mağarası nerededir, açıldı mı? Tulumtaş Mağarası ziyaret saatleri

Hayatın İçinden Haberleri

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 1992 yılında ortaya çıkarılan ve turizme kazandırılmak üzere çalışma yapılan Tulumtaş Mağarası hakkında arama motorlarında “Tulumtaş Mağarası nerededir, açıldı mı?” soruları araştırılıyor. Peki, Tulumtaş Mağarası nerededir, açıldı mı? sorularının cevapları ve Tulumtaş Mağarası ziyaret saatleri hakkında detaylar…

Ankara’da 1992 yılında Ankara Çevre Yolu’nun inşası için işletilen taş ocağında yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen Tulumtaş Mağarası turizme kazandırılmak adına çalışmalar başlatılmıştı. Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan sonra Tulumtaş Mağarası ziyarete uygun hale geldi.

TULUMTAŞ MAĞARASI AÇILDI MI?

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların son bulması ile Tulumtaş Mağarası ziyarete açıldı. Tulumtaş Mağarası 265 metre gezilebilir uzunluğa sahip. Mağara 467 metrekare yapı alanında kafe, hediyelik eşya, sinevizyon, bilet gişesi, mescit ve tuvalet olanaklarıyla hizmet verecek. Mağara içerisinde aynı anda 45 kişi yer alabilecek. Sinevizyon odasında mağara hakkında bilgiler veren içerikler yayınlanacak. Mağara içerisinde yer alan kafede mağaraya uygun olarak tasarlandı. Mağazanın tasarımı sarkıt ve dikitlerinden yola çıkılarak yapıldı ve bu sayede ortamla uyum sağlanmış oldu.

5 milyon yıllık mağara Tulumtaş Mağarası nerededir, açıldı mı? Tulumtaş Mağarası ziyaret saatleri

TULUMTAŞ MAĞARASI NEREDEDİR?

Tulumtaş Mağarası İncek, Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasında, Karayatak mevkisinde bulunuyor.

Gölbaşı Belediyesi vatandaşların Tulumtaş Mağarası’nı ziyaret etmek için servis hizmeti başlattı. Servisler pazartesi ve cumartesi günleri TOKİ Saat Kulesi önünden salı, çarşamba ve perşembe günleri İlçe Halk Kütüphanesi önünden 10.30 ve 14.30 saatlerinde hareket edecek.

TULUMTAŞ MAĞARASI ZİYARET ÜCRETİ

  • Yetişkinler- 30 lira
  • Öğrenciler- 15 lira

Gaziler ile şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra 0-6 yaştakiler mağarayı ücretsiz gezebilecek.

5 milyon yıllık mağara Tulumtaş Mağarası nerededir, açıldı mı? Tulumtaş Mağarası ziyaret saatleri

TULUMTAŞ MAĞARASI ZİYARET SAATLERİ

Tulumtaş Mağarası’nı hafta içi her gün 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

TULUMTAŞ MAĞARASI ÖZELLİKLERİ VE OLUŞUMU

Tulumtaş Mağarası büyük bir kireç taşı bloğunun içinde, kimyasal erimeler sonucunda oluşmuştur. Mağaranın toplam uzunluğu 549 metredir. Mağara içerisinde dikit, sarkıt ve sütunlar bulunmaktadır. Ocakta dinamit patlamaları sırasında mağaranın bir kısmı ve bazı damlataş oluşumları tahrip olmuştur.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...