'Atık' sanat eseri oldu

Düzenleyen:
'Atık' sanat eseri oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dicle Üniversitesi öğrencileri, plastik şişe kapağı, çöp torbası, paslı tel, çivi, kağıt, çalı ve dikenden oluşan malzemelerle yaptıkları eserleri görücüye çıkardı.

Üniversitelilerin atık maddelerle oluşturduğu çalışmalar büyük beğeni topladı. Farkındalık başlatmak amacıyla yola çıktıklarını belirten proje koordinatörü Emine Dilek Yalçın, “Önce ne kadar tüketici olduğumuzu vugulamak isteyen bir proje olarak başladık. Sonra yaşadığımız mekana ve zamana dair çok çarpıcı ifadeler ve mesajlar içeren bir sergiye dönüştü. Gençler eserlerini meydana getirirken çevrelerinde atık ya da atıl olarak bulunan objeleri derleyip yeniden kullanarak onları bir sanat nesnesi haline dönüştürdü” dedi. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği öğrencilerinin eserleri sanat galerisinde 23 Aralık tarihine kadar sergilenecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...