Fatih’te At’Nağme ile sezon açılışı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Fatih’te At’Nağme ile sezon açılışı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kültür sanat ortamları canlanıyor... Fatih Belediyesinin yeni kültür sanat sezonunun açılışı, önceki akşam sanatçı Süleyman Saim Tekcan’ın iki sergisiyle başladı. T

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Tekcan’ın “At’Nağme” adlı resim ve heykel sergileri, Kadırga Sanat Galerileri ile Yedikule Hisarı’nda sergilenmeye başlandı. At figürlerinin merkezinde olduğu sergilerin açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, sanatçı Süleyman Saim Tekcan ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçı Tekcan, Yedikule Hisarı’ndaki açılışta yaptığı konuşmada “Burada İstanbul’da sanat yapan bir hoca olarak çok mutluluk duyuyorum. Tarihî mekânlar, bizim yaşadığımız, nefes aldığımız yerler. Biz bu ülkenin insanlarına yakışır sanat eserleriyle buraları süslemek durumundayız. Başka bir ülke yok. Bu ülkede yaşamanın keyfini çıkarmak için birlik ve beraberlik sağlamalıyız” şeklinde konuştu. Programda konuşan Ergün Turan, yeni sezona heyecanlı bir başlangıç yaptıklarını söyledi. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...