Coşar Kulaksız'dan yeni sergi: Dört kıtadan ‘arada kalmış’ enstantaneler

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Coşar Kulaksız'dan yeni sergi: Dört kıtadan ‘arada kalmış’ enstantaneler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Fotoğraf sanatçısı Coşar Kulaksız, kamerasıyla üç sene boyunca arada kalma hissinin peşine düştü.

MURAT ÖZTEKİN'iN HABERİ - Dört kıtadaki birbirinden farklı coğrafyalarda fotoğraflar çeken Kulaksız, eserlerini “Arada” adlı sergiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Tophane-i Amirede sanatseverlerle bir araya getirdi. Kulaksız, fotoğraflarında değişmek ile aynı kalmanın, şimdi ile sonranın aradalığını anlatıyor.

Açıklamada bulunan Kulaksız “Bu sergimin ana teması arada kalmışlık. İnsanın ruhen ve bedenen hayat ile ölüm, sevgi ve nefret, gökyüzü ile yeryüzü, doğa ile medeniyet, geçmiş ve gelecek gibi kavramlar arasında kalmasını yansıtıyor. Yeni sergide yer alan fotoğraflarım bu duyguların betimlediği görüntülerden oluşuyor’’ dedi. 

Küratöryel konsept ve sergi tasarımını Bülent Erkmen’in yürüttüğü sergi, 15 Ekim’e kadar ziyarete açık kalacak. Fotoğraf sanatçısı Coşar Kulaksız, dünyanın en önemli fotoğrafçılık faaliyetleri arasında sayılan “Format Festival”e davet edilen ilk ve tek Türk fotoğraf sanatçısı ve küratörü olma ünvanını taşıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...