Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

“Kararlılığın Renkleri”... Gazzeli sanatçılar çadırda sergi açtı

“Kararlılığın Renkleri”...  Gazzeli sanatçılar çadırda sergi açtı

İsrail’in saldırıları sebebiyle sanat galerilerinin de kullanılamaz hâle geldiği Gazze’de hayat mücadelesi veren Filistinli sanatçılar, çadırda sergi açıyor. Yaşadıkları acıları ve taşıdıkları umudu tuvallere taşıyan sanatçılar, eserlerini “Kararlılığın Renkleri” adlı sergide bir araya getirdi. Sergi, Gazze şehrindeki Yermük Stadyumu’nda kurulan çadırlarda ziyaretçilere açıldı.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Filistinli sanatçı Ahmed es-Sahhar, serginin İsrail saldırılarının ortasında Gazze’de halkın yaşadığı acıları somutlaştırdığını söyledi. İsrail saldırılarında kültür merkezleri ile sanat atölyelerinin büyük ölçüde yıkıldığını kaydeden Sahhar, bu yüzden Filistinli sanatçıların eserlerini artık yerinden edilenlerin yaşadığı kamplardaki çadırlarda sergilemek zorunda kaldığını dile getirdi.

ÖNERİLEN HABERLER
Ölmekten yorulduk! Gazze’deki Filistinliler, ateşkesin ikinci aşamasını değerlendirdi
DÜNYA

Ölmekten yorulduk! Gazze’deki Filistinliler, ateşkesin ikinci aşamasını değerlendirdi

Sanatçı Merve Salah ise birçok eserinin saldırılarda yok olduğunu ya da kaybolduğunu dile getirdi. İsrail’in Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılarda sivil altyapının büyük kısmı tahrip olurken, evlerini kaybeden çok sayıda Filistinli hâlen derme çatma çadırlarda hayatını sürdürüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.