Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ölmekten yorulduk! Gazze’deki Filistinliler, ateşkesin ikinci aşamasını değerlendirdi

Ölmekten yorulduk! Gazze’deki Filistinliler, ateşkesin ikinci aşamasını değerlendirdi

Gazze’de ateşkes umudu yeniden yeşerdi. Ancak aylardır bombardıman ve açlıkla mücadele eden Filistinliler, önceki anlaşmaları hatırlatarak uluslararası toplumdan bu defa somut teminat talep ediyor

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump ile “Barış Kurulu”, Gazze’de ateşkesin ikinci aşamasının uygulanmasına ilişkin anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kurul, Hamas’ın ayrıntılı yol haritasını kabul ettiğini açıkladı. Gelişme, İsrail’in saldırıları ve ablukası sebebiyle ağır insani kriz yaşayan Gazze’de memnuniyetle karşılandı.

Ölmekten yorulduk! Gazze’deki Filistinliler, ateşkesin ikinci aşamasını değerlendirdi
Başlık ResmiÖlmekten yorulduk! Gazze’deki Filistinliler, ateşkesin ikinci aşamasını değerlendirdi

Filistinliler, bu defa anlaşmanın eksiksiz uygulanmasını ve uluslararası toplumun İsrail’in anlaşma hükümlerine uyulmasını sağlayacak etkili güvenceler oluşturmasını istiyor. Yerinden edilen Filistinliler, daha önce varılan ateşkeslerin kalıcı sonuç vermediğini hatırlatarak, yeni sürecin öncekilerden farklı olmasını beklediklerini dile getirdi. Fahd Ebu Cudeyan, saldırıları sona erdirecek her gelişmenin kendileri için umut olduğunu belirterek, “Bu defa sözlerin sahada somut adımlara dönüşmesini istiyoruz. İnsanlar saldırılardan, ölümden, yerinden edilmekten ve açlıktan yoruldu.” dedi. Ebu Cudeyan, Gazze halkının en büyük beklentisinin insani yardımların düzenli ulaştırılması, su ve elektriğin yeniden sağlanması ile insanların yaşadıkları bölgelere güvenli şekilde dönebilmesi olduğunu ifade etti.

ÖNERİLEN HABERLER
Gazze
DÜNYA

Gazze'de yürek yakan tablo! 122 Filistinlinin naaşı çıkarıldı

DÖNECEK EVİMİZ YOK

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’ndan yerinden edilen Muhammed Ebu Cudeyan ise İsrail saldırılarının başlamasından bu yana birçok defa yer değiştirmek mecburiyetinde kaldığını ve artık geri dönebileceği bir evinin kalmadığını söyledi. Yeni anlaşmanın öncekilerden farklı olmasını isteyen Ebu Cudeyan, yeniden imar çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, çadırların ne yaz sıcağında ne de kış soğuğunda yaşamak için uygun olmadığını dile getirdi.

ÖNERİLEN HABERLER
Gazze
DÜNYA

Gazze'de 15 maddelik yol haritası! Barış Kurulu yayınladı

YENİ VAAT İSTEMİYORUZ

Yerinden edilen Ummu Muhammed Vadi de yıllardır süren savaş, korku ve zorunlu göçün ardından artık gerçek bir ateşkes görmek istediklerini söyledi. Vadi, “Yeni vaatler değil, kalıcı ateşkes istiyoruz. Katliamlardan yorulduk, çocuklarımız çadır hayatından bıktı.” ifadelerini kullandı. Sınır kapılarının açılmasını, yaralıların tedavi için Gazze dışına çıkarılmasını ve yeniden imar sürecinin başlamasını isteyen Vadi, Filistinlilerin tek talebinin güvenli bir yaşam sürmek ve evlerine dönebilmek olduğunu vurguladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.