Sinemada bu hafta: Akıl oyunları!

- Güncelleme:
Sinemada bu hafta: Akıl oyunları!

Kültür - Sanat Haberleri

Avustralyalı usta oyuncu Russell Crowe, ikinci defa yönetmen koltuğuna geçtiği “Tehlikeli Oyun”da âdeta aklımızla alay eden bir esere imza atıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Tecrübeli oyuncuların zamanla yönetmen koltuğunun hayalini kurması anlaşılabilir bir durum. Nitekim bunun iyi örnekleri var. Ancak hepsi değil! 

Daha evvel Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz gibi Türk oyuncuları başrolüne koyarak çektiği “Son Umut” filminde yönetmen olarak vasat sınırlarında dolaşan Russell Crowe, bu defa seyirciyi hayal kırıklığına uğratıyor. Crowe’un yazıp yönetip, başrolünü üstlendiği “Tehlikeli Oyun” (Poker Face), bir kumar patronunun eski dostlarını topladığı geceye fokuslanıyor. Liam Hemsworth, RZA, Elsa Pataky, Aden Young, Steve Bastoni, Daniel MacPherson, Brooke Satchwell, Molly Grace, Paul Tasson ve Jack Thompson gibi oyuncular da filmde rol alıyor.

KARANLIK BİR İŞ ADAMI

Maziden renkli çocukluk maceralarıyla açılan eserdeki hikâye, sert bir şekilde günümüze uzanıyor. Bir müzede resimleri inceleyen orta yaşlı adam, portesini çizmek isteyen genç kadın ressama izin veriyor. Kadın, kendisine ne iş yaptığını sorduğunda ise “Kumarbazım” diye cevaplıyor. Derken Jake Foley adlı bu adamın veri çalan bir kumar programı sayesinde servet kazanmış karanlık biri olduğunu öğreniyoruz. Fakat tekrar evlense de, kaybettiği karısının acısını hâlâ yüreğinden silememiş görünüyor ve üstelik ağır bir kanser hastası… Bu yüzden modern bir şamanla buluşup bir müddet yanında bulunan Jake, sonra şehre dönüp eski ahbaplarıyla bir araya geleceği bir gece planlıyor. Biri bakan olan dört arkadaşını lüks villasında ağırlarken, onlara milyonluk fiş vererek eski günlerdeki gibi kart oyununa davet ediyor. Bu buluşmada arkadaşlarının sırları ortaya dökülürken, beklenmedik suçlular da meydana çıkıyor… 

KARARSIZ KALMIŞ

“Gladyatör”, “Akıl Oyunları”, “Köstebek” gibi unutulmaz filmlerin ikonik ismi Russell Crowe’un parlak oyunculuk kariyeri ortada. Ancak Hollywood’da cazibesi azalınca kendi ülkesi olan Avustralya’da yönetmenlik yapması onu yukarıya taşımadı. Nitekim “Tehlikeli Oyun”da da ne yapacağına karar verememiş görünüyor.

Gerilim dolu bir kumar filmi seyretmeyi beklerken, karikatürize kötü adamlar ve inandırıcı olmayan bir senaryo ile meydana getirilmiş, aklımızla alay eden bir soygun hikâyesi karşımıza çıkıyor. Ana hikâyeye yedirilmiş birçok sathi yan hikâyeler var ve bunlar filme ucuz bir yapıştırıcıyla eklenmiş gibi sallanıyorlar. Daha da kötüsü bir buçuk saatlik film, acımasız bir makas tarafından rastgele kesilmiş gibi... 

Evet, Russell Crowe’un yüzü ve dingin oyunculuğu her şeye rağmen filmi zenginleştiriyor. Ancak bu, “Tehlikeli  Oyun”u vasatın üstüne çekmeye yetmiyor... 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

> “Kemikler ve Her Şey”
> “Mihrez 2: Cin Padişahı”
> “Kutsal Örümcek”
> “Kendi Yolumda”
> “Poşetten Kanatlar”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...