Sultan Abdülaziz SSM’de konuşulacak

Sultan Abdülaziz SSM’de konuşulacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) gerçekleştirilen “Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi, Türk sanat tarihinde derin izler bırakmış, kendisi de önemli bir ressam olan, hat ve edebiyatla da ilgilenen, Abdülmecid Efendi’nin hayatı ve sanatına dair faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

MURAT ÖZTEKİN

Bu çerçevede Osmanlı ve erken cumhuriyet devrine ilişkin pek çok sosyo-ekonomik çalışmaları bulunan Prof. Dr. Zafer Toprak’ın “Abdülaziz Dönemi ve Osmanlının Batı’ya Açılımı” konulu konferansı 1 Şubat Salı günü saat 16.00’da online olarak düzenlenecek. Konferansta, Abdülmecid Efendi, onun Doğu’yu ve Batı’yı kendi içinde har-manlamış, din ve geleneğine bağlı olmakla beraber Batı’ya da açık bir Osmanlı münevveri olmasında etkili olmuş babası Sultan Abdülaziz ele alınacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek konferansa katılım için SSM’in web sitesinden kayıt yaptırmak yeterli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...